Au furat dintr-o carieră, ameninţând paznicul

373

foto 023Trei bărbaţi din Mătăsari, cu vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani au fost reţinuţi de către poliţiştii din localitate pentru tâlhărie. Aceştia, se pare, au sustras mai multe bunuri dintr-o carieră minieră după ce au ameninţat paznicul. Bărbaţii au fost prinşi de către poliţiştii în trafic, după ce fugiseră din cariera cu pricina.

Vasile L.F., de 20 ani, Ionuţ P.C., de 27 ani şi Gheorghe M., de 43 ani, toţi din comuna Mătăsari, judeţul Gorj, au fost reţinuţi pentru tâlhărie. Din primele cercetări a reieşit faptul că aceştia l-au ameninţat pe paznicul de la Cariera Jilţ Nord, aşa reuşind să sustragă mai multe bunuri din foto 025carieră. “Cei trei au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de către poliţiştii din Mătăsari, pentru tâlhărie. S-a stabilit faptul că aceştia au ameninţat un agent de pază care asigura perimetrul din Cariera Jilţ Nord şi, pe timpul nopţii, au sustras elemenţi de rolă şi bucşe metalice. Valoarea prejudiciului creat e estimată la suma de 4600 lei”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Oamenii legii au fost anunţaţi de către paznicul carierei, care le-a spus şi că aceştia au plecat cu un autoturism.

Prinşi în trafic

foto 027Pentru a-i prinde pe hoţi, poliţiştii au instituit acţiunea „Năvodul”, blocând toate drumurile cu filtre amplasate special. Aşa i-au luat ca din oală, reuşind să depisteze şi să oprească autoturismul în care aceştia se aflau. „Ei au fost identificaţi ulterior în timpul operaţiunii „Năvodul” în timp ce se deplasau cu un autovehicul, au fost reţinuţi şi, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din Mătăsari s-a dispus introducerea lor în centrul de reţinere, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă”, a mai spus Tică. Maşina a fost identificată la circa 40 de minute de la anunţul făcut de agentul de pază, în autoturism aflându-se cei trei precum şi un alt tânăr, Mihai V.R., de 31 ani. Acesta din urmă nu a fost reţinut. Bunurile furate au fost recuperate de poliţişti şi restituite unităţii prejudiciate.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here