Au fost premiați câştigătorii Festivalului “Maria Apostol”, ediţia a IX-a

486

Cei mai valoroşi interpreţi de muzică populară au fost premiaţi la Festivalul Concurs al Cântecului popular oltenesc “Maria Apostol”, ediţia a IX-a organizat la Runcu pe 8 septembrie. Concursul a fost organizat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Consiliul Local şi Primăria Runcu, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” şi Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu.

La ediția din acest a Festivalului Concurs al Cântecului popular oltenesc “Maria Apostol”, la Secţiunea 7-14 ani, premiul I în valoare de 800 de lei, oferit de Consiliul Local şi Primăria Runcu, a fost câștigat de Medeleanu Maria din Târgu-Jiu şi Ungureanu Denisa din Motru. Premiul II, în valoare de 600 de lei, oferit de Consiliul Judeţean Gorj prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj a fost obținut de Bălan Mihaela din Rovinari şi Mitran Melinda din Rovinari.
Premiul III, în valoare de 400 lei, oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj a fost câștigat de Cabal Denisa din Rovinari şi Borş Carlos din Rovinari.
S-au oferit două menţiuni de către Şcoala Populară de Artă în valoare de 200 de lei fiecare, acestea fiind obținute de Stana Elena din Târgu-Jiu şi Gheorghiţoaia Ana Maria din Rovinari. La Secţiunea 15-35 ani, premiul I în valoare de 1.200 de lei oferit de Consiliul Local şi Primăria Runcu a fost câștigat de Pociovălişteanu Adrian din Berleşti şi Ştefania Boian din Târgu-Cărbuneşti, Premiul II în valoare de 1.000 de lei, oferit de Consiliul Judeţean Gorj prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj-Ghiţă Bianca din Arcani şi Săpunaru Manea Bianca din Băleşti; Premiul III în valoare de 800 de lei, oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj- Stoichin Nicoliţa din Târgu-Jiu şi Tomulescu Maria din Rovinari. Menţiuni în valoare de 300 de lei a oferit Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Astfel de mențiune a fost acordată Adnanei Serafim din Şomăneşti.
Potrivit organizatorilor, o menţiune de 300 de lei nu s-a acordat. Festivalul, organizat la Runcu, într-o zonă cu bogate tradiţii etnofolclorice, îşi propune în fiecare an să contribuie la descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi interpreţi de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţilor folclorice autentice, la valorificarea comorilor cântecului popular oltenesc.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here