Depozit ilegal de deşeuri, între Arcani şi Rasoviţa

955

Bucăţi de zid, materiale de construcţii, fragmente de beton, precum şi chesoane în toată regula, şi nu în ultimul rând  tot felul de bucăţi de rigips, sticle şi damigene ori tavane false.

Nu vă speriaţi că nici de această dată nu intenţionăm să vă anunţăm deschiderea unor magazine cu articole de construcţii ori obiecte casnice, precum şi promoţii din partea acestora. Din păcate toate cele prezentate pot fi văzute aruncate pe malul amonte al Sohodolului în porţiunea în care acesta străbate podul rutier dintre Arcani şi Rasoviţa.
Am mai sesizat şi în trecut aruncarea unei cantităţi impresionante de resturi de geamuri tot prin acele locuri. Ne este greu ca să nu spunem jenant să ne facem că nu vedem că la 10-12 km de Târgu-Jiu mai există „tolomaci” care să arunce resturi lângă 2râu (după cantitate se vede că au fost lucrări de montaj serioase resturile de construcţii răspândite sugerând că se ştia probabil de mai mult timp de „cei din zonă” ).
Acum să fim sinceri, gunoaiele aruncate acolo ce formează (fără a exagera prea mult) un fel de minirampă de gunoi nu onorează în nici un fel nici autorităţile locale, nici pe respectivii „deponenţi”, ce cu siguranţă nu au venit din Craiova ori Petroşani cu 3gunoiu-n portbagaj. Nu trebuie să ne ascundem „după deget” şi să inventăm scenarii înainte de a verifica noi autorităţile locale dacă nu cumva din cadrul comunităţii noastre există „şmecheri” ce de cele mai multe ori la adăpostul întunericului 4deversează resturile activităţilor în albia râurilor şi apoi vorba lui Zdreanţă „se jură că nu fură”. Pentru că repet locul cu pricina se află pe malul Sohodolului în apropierea podului ce leagă localităţile Arcani de Rasoviţa la aprox 100 m în amonte de pod.
5Lăsând gluma la o parte aş putea spune că toţi acei care cred că aruncând gunoaiele ori resturile din construcţiile proprii la întâmplare vor face „o afacere oltenească” s-ar putea să aibă cele mai neplăcute surprize. Inclusiv la buzunar unde s-ar putea „pricopsi” cu amenzi usturătoare pentru care vor fi nevoiţi să facă împrumuturi să le plătească ca să nu se transforme în ştim noi ce.
Mugurel Petrescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here