Atelierele ,,CONSTANTIN BRĂNCUȘI” 2023, o bogată serie de manifestări și evenimente culturale

996
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luna august se anunță, încă de pe acum, a fi o lună bogată în manifestări culturale și artistice, manifestări care se vor desfășura în mai multe localități gorjene. Astfel, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare CONSTANTIN BRĂNCUȘI organizează manifestarea cultural-artistică ,,Atelierele ,,Constantin Brăncuși”, ediția 2023.
În cadrul manifestării amintite, vor avea loc în luna august a.c. mai multe evenimente: Simpozionul internațional de sculptură, între 7 și 31 august 2023; Concursul de arhitectură ,,Acasă la Brăncuși”, în intervalul 22-31 august, Concursul de benzi desenate ,,Acasă la Brăncuși” – în același interval de timp -, precum și Simpozionul de pictură și grafică ,,IOSIF KEBER”.
Gazda Simpozionului internațional de sculptură va fi localitatea gorjeană Peștișani, deschiderea oficială a lucrărilor Simpozionului urmănd a avea loc în ziua de 7 august 2023. La ediția din acest an a evenimentului vor participa mai multi artiști din țară și străinătate: Eugen Florin Băzu (Romănia), Franceso Panceri (Ítalia), Valentin Vărtosu (Republica Moldova), Oscar Aquirre Comendador (Spania), Dumitru Ioan Șerban (Italia), Mircea Lăcătus (ŚUA) și Ovidiu Nicolae Popa, în calitate de curator (Romănia).
În ceea ce privește materialul de lucru al participanților la Simpozion, acesta este marmura de Rușchița, care deține o varietate de culori foarte plăcute (alb, alb-gălbui, roz ș.a.), cea mai des întălnită culoare fiind cea roz, străbătută de venaturi de culori mai închise (cenușii sau, uneori, chiar negre).
De remarcat este și faptul că lucrările realizate în cadrul Simpozionului internațional de sculptură, ediția 2023, vor face partte din Colecția de artă contemporană a municipiului Tărgu Jiu, îmbogățind în acest fel zestrea culturală a urbei situate pe Jiul de Sus.
Concursul de arhitectură ,,Acasă la Brăncuși”, ce demarează în luna august acestui an, își așteaptă participanții să se înscrie la competiție, pe adresa Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare CONSTANTIN BRĂNCUȘI.
Concursul de benzi desenate ,,Acasă la Brăncuși” și Simpozionul de pictură și grafică ,,IOSIF KEBER” vor avea loc în perioada 22-31 august 2023, iar locul de desfășurare a evenimentelor va fi Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara, un loc deosebit, ce ne reamintește de vechile tradiții și obicieuri populare, și care își așteaptă vizitatorii pasionați de artă, de cultură și de tot ce e frumos.
Marius Stochițoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here