Atac la Cupă!

564

Trei echipe gorjene se deplasează astăzi pentru a juca în faza a doua a Cupei României, sezonul 2014-2015. Nu toată lumea este mulțumită de felul în care federația a „fentat” vechile împerecheri pe criterii zonale tradiționale pentru această fază, însă toate cele trei echipe se vor prezenta la meciuri și vor face tot posibilul să se califice în faza următoare, chair dacă cei care conduc destinele acestor echipe recunosc că partidele vor fi mai mult niște teste utile pentru jucătorii tineri și foarte tineri din loturile lor.
Știința Turceni va juca la Turnu Severin, pe un stadion pe care s-a jucat până nu demult în Liga 1 și care va fi, din primăvară, din nou, și casa Pandurilor. Adversară le va fi o echipă nou promovată în Liga a 3-a, Minerul Mehedinți: „Vrem să trecem în turul 3. Nu există o echipă favorită, şansele sunt de 50-50. Băieţii sunt motivaţi, avem unele probleme de lot, mulţi jucători accidentaţi. Cea mai mare pierdere e Gâlceavă, care s-a accidentat în meciul de Cupă de la Cărbuneşti. Ne apărăm şansa şi să trecem în turul 3. Se joacă pe un teren destul de bun, stadion de Liga 1, e o ambiţie a fotbaliştilor să demonstreze”, a comentat Modrea, directorul sportiv al Științei.
Minerul Motru, abia reunită și cu mari probleme la nivelul lotului, consideră acest meci, de la Anina, cu o altă echipă minerească, drept o oportunitate ivită pentru tinerii ce pot fi promovați de la centrul de copii și juniori: „O să deplasăm o echipă tânără, vom miza pe mai mulţi juniori. Suntem cu ochii pe copiii veniţi de la republicani. E un joc oficial şi profităm de oportunitatea asta ca să-i vedem dacă merită să rămână în echipa mare sau nu. Acesta este obiectivul, promovarea juniorilor. Bine, nu este un meci elocvent, dar îl luăm ca atare. E un joc oficial, nu e amical, avem destui copii în lotul mare, aşa că este o oportunitate. Mergem să ne calificăm şi în aceste condiţii”, a declarat Mihai Cernica.
Și Pandurii II atacă meciul de cupă, cu Flacăra Horezu, tot în deplasare, ca pe un antrenament oficial: „Nu cunosc echipa adversă, am înțeles că au pierdut meciul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a. Noi suntem într-un proces de pregătire și mă interesează acum orice meci, mai ales unul cu valoare de meci oficial, dar nu-mi voi perturba programul de pregătire”, a recunoscut antrenorul echipei secunde a Pandurilor, care pune accentul pe formarea și promovarea jucătorilor tineri spre echipa mare a gorjenilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here