Astra şi CFR merg la TAS

4476

Clubul Astra Giurgiu a anunţat, sâmbătă, că va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv ca urmare a sancţiunii de depunctare decisă de Comisia de apel a FRF. Forul autohton a hotărât ca echipa condusă de Bogdan Andone să piardă trei puncte din cauza datoriilor financiare către ANAF. De asemenea, campioana CFR Cluj nu mai are dreptul la transferuri în această iarnă. Surse federale susțin că în ultimii 3 ani de monitorizare – 2016, 2017, 2018 – clubul din Gruia a depășit valoarea de 25 de milioane de lei deficit cumulat.
Deciziile Comisiei de apel sunt definitive și executorii, dar pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile. TAS va pronunța soluția până la data de 14 februarie 2020, conform Convenției Arbitrale încheiate între FRF și cluburile licențiate de Liga 1, decizia fiind irevocabilă. Ambele grupări vor contesta decizia.
,,Referitor la decizia Comisiei de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal, privind depunctarea echipei noastre cu 3 puncte, facem următoarele precizări:
-Considerăm că, atâta timp cât există un termen de plată al obligaţiilor către buget (privind reeşalonarea acestora), în februarie 2020, datoria respectivă nu trebuia să provoace efecte privind depunctarea.
– Respectăm decizia comisiilor FRF, dar clubul Astra va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, este comunicatul grupării Astra. Și CFR Cluj va depune o contestație la Tribunalul Arbitral de la Lausanne, a anunțat Marian Copilu, președintele clubului.
,,Vom face apel la TAS și vom câștiga 100%. Vom cere în primă fază suspendarea de urgență a deciziei FRF. Noi am fost deja sancționați de UEFA pentru fair-play-ul financiar, am fost amendați cu 200.000 de euro și nu puteam să punem pe lista UEFA decât 21 de jucători, în loc de 23. Nu poate FRF să vină acum să ne dea o altă sancțiune. Nu putem fi sancționați de două ori pentru același motiv! Asta este situația în România. Nu poți să faci un împrumut mai mare de 10 milioane de lei și să aduci un aport de capital mai mare de 15 milioane. Cum să faci performanță în Europa cu banii ăștia, mai ales că noi venim din insolvență?!”, a declarat Copilu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here