Astăzi se afişează rezultatele finale la examenul de bacalaureat

390

Absolvenţii de liceu care au contestat notele primite la examenul de bacalaureat vor afla astăzi rezultatele finale. Acestea vor fi afişate atât în centrele de examen cât şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj.

Zi plină de emoţii pentru cei aproape 900 de absolvenţi de liceu din judeţul Gorj care au depus contestaţii după ce au aflat rezultatele parţiale ale examenului de bacalaureat. Aceştia vor afla astăzi dacă, în urma soluţionării contestaţiilor, au primit o notă mai mare sau, dimpotrivă, una mai mică. La nivelul judeţului Gorj s-au înregistrat 876 de contestaţii din partea candidaţilor nemulţumiţi de notele obţinute. Dintre acestea, cele mai multe au vizat notele obţinute la limba şi literatura română (225 de contestaţii la profilul real şi 31 la profilul uman), matematică (247 de contestaţii), biologie (146 de contestaţii) şi istorie (86 de contestaţii). Au mai fost contestate notele a 55 de lucrări la geografie, 34 la anatomie, 33 la fizică, 10 la chimie, 8 la informatică şi 1 la psihologie. Rezultatele contestaţiilor vor fi afişate astăzi, la ora 12:00, atât în centrele de examen cât şi pe site-ul IŞJ Gorj.

Încep înscrierile pentru BAC-ul de toamnă
Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să obţină o medie de trecere la această primă sesiune a bacalaureatului mai au o şansă la cea de-a doua sesiune a examenului, ce va avea loc în perioada august-septembrie. Înscrierile sunt programate în perioada 15 – 19 iulie. Probele din cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor debuta în data de 19 august. Astfel, în intervalul 19-20 august este programată proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în perioada 20-21 august vor fi evaluate competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională ale candidaţilor, urmând ca în perioada 22-23 august să se desfăşoare proba de evaluare a competenţelor digitale. Proba scrisă la limba şi literatură română este programată în data de 26 august şi va fi urmată de proba obligatorie a profilului (28 august) şi proba la alegere a profilului şi specializării (30 august). Primele rezultate se vor afişa în data de 2 septembrie, până la ora 12.00; eventualele contestaţii vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 5 septembrie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here