Asociaţia de Oncologie „Sfânta Ana”, alături de copiii bolnavi de cancer

1318

Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” Târgu-Jiu a marcat și în acest an Ziua Internațională a Copilului cu Cancer (15 februarie), în Secția de Oncopediatrie a Spitalului Județean din Craiova.

Darurile oferite prin voluntarii asociației, respectiv Bogdana Păsculescu, Daniel Coiculescu, Georgiana Baiasu și eleva Antonia Militaru, au fost însoțite de felicitări realizate și dăruite din tot sufletul de micuții elevi ai Școlii Primare din satul Ursoaia, comuna Negomir, precum și de elevii Școlii Gimnaziale Raci, comuna Negomir Gorj, îndrumați de doamna învățătoare Oana Flaimoc.
„Începând din această zi, CMI Dr. Mitroi Monica, partener al Asociației Române de Oncologie „Sfânta Ana” în toate campaniile de informare a populației în ce privește prevenția și diagnosticarea precoce a diferitor tipuri de cancer desfășurate în ultimii ani a început campania de informare referitoare la semnele și simptomele cancerului la copii și tineri, prin implicarea neobosită a doamnei doctor Monica Mitroi și a doamnelor asistente medicale Elena Florescu și Mariana Cojocaru-Oiță, informațiile fiind primite de la o organizație model în România: Asociația P.A.V.E.L. – Asociația părinților care au copii bolnavi de cancer în România”, a declarat Bogdana Păsculescu, preşedintele Asociaţiei Române de Oncologie „Sfânta Ana”.
De altfel, luna februarie 2020 a reprezentat pentru Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana”, debutul acțiunilor și manifestărilor pe care organizația și-a propus să le desfășoare în acest an. Începând din 4 februarie (Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului), până în 15 februarie (Ziua Internațională a Copilului cu Cancer), la sediul asociației au avut loc: campionatul de jocuri de societate cu festivitatea de premiere a tuturor bolnavilor participanți, inaugurarea sălii de recuperare și debutul înscrierilor bolnavilor pentru ședințe gratuite de kinetoterapie și masaj limfatic, acțiunile având ca motto: „Viața nu înseamnă să aștepți ca furtunile să treacă, ci să înveți să dansezi în ploaie”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here