Asfaltări de străzi şi extinderi de reţele electrice la Târgu-Jiu

819

Primăria Târgu-Jiu pune la bătaie câteva milioane de lei pentru asfaltarea unor trotuare, străzi, precum şi refacerea straturilor de uzură din anumite cartiere ale municipiului. Indicatorii tehnico-economici pentru aceste proiecte au fost aprobaţi în ultima şedinţă de Consiliu Local. Tot atunci, au fost reactualizate costurile şi pentru extinderea unor reţele electrice de pe două străzi din municipiu.

Unul dintre proiectele ale cărui indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi este „Modernizarea trotuare strada Victoria – tronsonul strada Siretului – strada Gheorghe Doja”. Acest proiect are costuri estimate la 472.496 de lei, urmând a fi asfaltaţi peste 3.300 de metri pătraţi de trotuare. Durata de execuţie a lucrărilor este de 6 luni de la debutul acestora. Finanţarea obiectivului se va face din bugetul local.
Şi strada Cernădia din municipiul Târgu-Jiu va beneficia în viitorul apropiat de lucrări de refacere a carosabilului, a trotuarelor şi înlocuirea bordurilor. În total, se va lucra pe 1.258 de metri de carosabil, 359 metri de trotuare şi 550 de bucăţi de borduri vor fi montate. Execuţia lucrărilor va fi de maxim jumătate de an, costurile urmând a se ridica la circa 140.000 de lei, bani ce vor fi alocaţi din bugetul local al municipiului.
Strada Panduri va beneficia şi ea de o reabilitare, investiţie care va depăşi suma de 1,4 milioane de lei. Potrivit indicatorilor-tehnici aprobaţi, capacităţile privind reabilitarea vizează: suprafaţă parte carosabilă – 5.187 mp; suprafaţă trotuare – 2.220 mp; canalizare pluvială – 740 ml.
Tot în ultima şedinţă de Consiliu Local au fost aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru refacerea stratului de uzură pentru străzile Vasile Alecsandri şi Bulevardul Constantin Brâncuşi. Acesta din urmă este un proiect ale cărui costuri sunt de peste 1,4 milioane de lei, bani care sunt cheltuiţi pentru lucrări pe o suprafaţă carosabilă de 18.495 mp.
În ceea ce priveşte actualizarea costurilor pentru proiectul „Refacere strat uzură strada Vasile Alecsandri”, se vor executa lucrări pe 12.521 mp, investiţia depăşind 980.000 de lei.

Extinderi de reţele electrice pe două străzi
Indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru proiectele ce vizează extinderea reţelei electrice de joasă tensiune pe străzile Alexandru Odobescu şi Academician Petre Brâncuşi au fost aprobaţi în şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii trecute. În acest caz, cele două proiecte au costuri totale estimate la peste 400.000 de lei. „Pe strada Alexandru Odobescu şi aleea Alexandru Odobescu au fost finalizate sau sunt în curs de execuţie un număr de 12 locuinţe, în zonă existând un potenţial de dezvoltare urbană. Pe strada Petre Brâncuşi au fost finalizate sau sunt în curs de execuţie locuinţe individuale. (…) În stabilirea soluţiilor propuse s-a urmărit obţinerea unui grad cât mai ridicat de continuitate în alimentarea cu energie electrică, coroborat cu asigurarea parametrilor energiei electrice în limitele impuse de normative, evitarea traversării cu instalaţiile proiectate a proprietăţilor particulare”, se arată în referatele elaborate de Serviciul Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here