Artistul plastic Petti Velici – Expoziţie de pictură şi grafică, la Târgu Jiu

2100

foto vasi plesa (5)Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu au găzduit joi seara vernisajul unei expoziţii de artă şi grafică semnată de artistul plastic Velici Petti. Născut în Mehedinţi, artistul este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din…

România şi expune pentru prima dată la Târgu Jiu. Velici Petti s-a născut în 1953 la Băseşti, Mehedinţi, a absolvit Liceul de Arte Plastice şi a făcut studii libere de pictură, desen, a participat la tabere de creaţie, lucrări practice de restaurare şi conservare monumente istorice, pictură monumentală. De asemenea a absolvit facultatea la Timişoara, la secţia restaurare – conservare. Expoziţiile personale au început la Drobeta Turnu Severin în 1971. A mai expus şi în Orşova, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti – Căciulata, Grecia, Cozia şi acum în Târgu Jiu. A mai participat, de asemenea, şi la expoziţii de grup.

Diferite tehnici
La Târgu Jiu a prezentat o expoziţie formată din 45 de lucrări de grafică şi pictură. Velici Petti este, în prezent, membru al filialei Vâlcea a UAP şi, în urma unui program de colaborare regională între filiale, a ajuns să expună şi la Târgu Jiu. „Noi am trimis două expoziţii la Vâlcea şi acum au venit şi ei să expună la noi”, a declarat preşedintele filialei Gorj a UAP, Paul Popescu. La vernisaj a fost prezent şi artistul plastic Gheorghe Bican, preşedintele filialei din Vâlcea. „Este un artist pasionat şi, atât prin prisma pregătirilor în sistemul plastic educaţional cât şi ca autodidact şi-a găsit drumul potrivit”, a completat Paul Popescu. Artistul plastic îmbină diferite tehnici, atât din zona picturii cât şi din zona grafică.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here