Artiștii gorjeni, ”împreună pentru Cumințenia Pământului”

460

Membrii Filialei Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din România s-au alăturat campaniei derulate la nivel național în vederea strângerii de fonduri pentru achiziționarea lucrării ”Cumințenia Pământului” de Constantin Brâncuși. Aceștia și-au donat propriile lucrări pentru a fi vândute în acest scop, în cadrul unei expoziții ce se desfășoară în această perioadă la Galeriile Municipale de Artă Târgu-Jiu.

1Optsprezece dintre membrii Filialei Târgu-Jiu s-au alăturat campaniei pentru atragerea de fonduri necesare subscripției publice demarate de Guvernul României, privind achiziționarea lucrării „Cumințenia Pământului” de Constantin Brâncuși. Toate lucrările donate de aceștia au fost reunite în cadrul expoziției de pictură, sculptură și grafică „Împreună pentru Cumințenia Pământului”, găzduită de Galeriile Municipale de Artă Târgu-Jiu.

5”Inițiativa Ministerului a fost prima scânteie care ne-a generat ideea aceasta de a contribui și noi la subcripția publică prin contribuția proprie a fiecăruia dintre noi. 18 lucrări sunt prezente în Galeriile Municipale de Artă și am realizat această expoziție tocmai în ideea de a ajuta la strângerea fondurilor pentru a găsi cumpărători de artă. (…) Prețurile prezentate aici sunt prețuri de atelier. Am avut o discuție înainte de a stabili strategia aceasta de a fixa prețurile și am spus că nu trebuie să fie prețuri de cotă, adică cu cât se cotează fiecare artist, ci prețuri pentru a permite vânzarea. Prețurile se adresează foarte multor tipuri de oameni, de venituri. Încep de undeva de la 350 de lei iar cea mai scumpă lucrare este undeva la 1900 de lei”, a declarat Vasile Fuiorea, președintele UAP Târgu-Jiu.

4Expoziția, prelungită până pe 8 iunie
Inițial, expoziția ”Împreună pentru Cumințenia Pământului” era planificată să se desfășoare doar în cursul zilei de 30 mai, până la ora 18.00. Cum nu au fost însă vândute toate lucrările donate de artiști, organizatorii au decis să o prelungească până pe 8 iunie.

6”Deși s-au achiziționat la data deschiderii expoziției lucrări de artă în sumă de 1.900 lei, am decis să prelungim perioada expoziției până în data de 08 iunie 2016, ora 16.00. Invităm în continuare iubitorii de artă, oamenii de cultură, persoanele publice, politice sau private, să achiziționeze cât mai multe lucrări de artă ale artiștilor plastici gorjeni, pentru atragerea de fonduri necesare subscripției publice demarate de Guvernul României privind achiziționarea lucrării „Cumințenia Pământului” de Constantin Brâncuși. Menționăm că sumele de bani rezultate din vânzarea lucrărilor de artă vor fi donate în contul indicat de Ministerul Culturii. Suntem siguri că împreuna vom reuși!”, au anunțat, aseară, reprezentanții Filialei Târgu-Jiu a UAP din România.

2Vor fi expuse în continuare spre achiziție lucrări ale artiștilor: Mihai Țopescu, Valer Neag, Vasile Fuiorea, Gheorghe Plăveți, Florin Gheorghiu, Iliana Gheorghiu, Daniel Șerban, Florin Hutium, Ștefan Strâmtu, Lucica Popescu, Dragoș Trăistaru, Romana Topescu, Dan Semenescu, Petru Birău, Constantin Dobrițescu, Dan Adrian Bândean, Andreea Medar și Bogdan Epure.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here