Artişti din patru ţări, vin la “Gorjfest”

376

Baner 2010Festivalul Internaţional „Gorjfest” va reuni, la Târgu-Jiu, 25 de artişti din România, Bulgaria, Republica Moldova şi Ungaria. Aceştia vor sta în oraşul lui Brâncuşi timp de zece zile, în perioada 3-13 octombrie, pe parcursul festivalului şi vor avea ocazia să vadă frumuseţile municipiului dar şi pe cele ale judeţului.

Devenit deja o tradiţie în judeţul nostru, „Gorjfest” va reuni din nou artişti fotografi şi plastici din România şi nu numai. Participanţii vor sosi la Târgu-Jiu pe data de 3 octombrie iar de a doua zi vor începe documentarea. Vor vizita, de asemenea, Casa Memorială „Constantin Brâncuşi” de la Hobiţa şi apoi vor participa la o conferinţă de presă. Deschiderea oficială va avea loc câteva ore mai târziu, ocazie cu care va fi vernisată şi o expoziţie de pictură semnată de Iordan Kissiov, din Bulgaria. Atelierele în care artiştii plastici vor lucra se află în staţiunea montană Rânca. Participanţii vor vizita Novaci, Baia de Fier, Polovragi, Horezu, Târgu-Cărbuneşti, Săcelu, Crasna, pe parcursul şederii lor în Gorj. Închiderea festivă a evenimentului, festivitatea de premiere şi vernisajul Salonului „Gorjfest 2010” vor avea loc în data de 12 octombrie, participanţii urmând să plece a doua zi. Artiştii vin din Bulgaria, Republica Moldova, Rusia, Ungaria şi România, din ţara noastră participând 13.

Lucrările rămân în Gorj

Participanţii vor primi premii speciale, în valoare de câte 350 de lei de fiecare, atât pentru creaţiile realizate în cadrul taberei, cât şi pentru expoziţiile de deschidere şi închiderea a evenimentului. Consiliul Judeţean va oferi 16 astfel de premii, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj (organizator) – cinci premii, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” – trei premii, Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia un premiu, la fel ca şi o societate comercială.

Trofeul va fi oferit de CJCPCT Gorj. Toate lucrările rezultate în urma taberei vor intra în patrimoniul instituţiilor administrative organizatoare, printr-un act de donaţie.

D.C.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here