Ingrediente:
1 pachet/pungă aripioare de pui
2 linguri sos de soia
2 linguri sos de peşte
1 lingură rasă de usturoi bine tocat
2 linguri chilli dulce sau sos picant similar dulce
2 linguri zahăr brun
1 lingură suc de lămâie
2 linguri sos de scoici
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele pentru sos într-un vas mic şi amestecaţi până ce reuşiţi să dizolvaţi bine zahărul brun;
Dacă aripioarele sunt prea mari atunci tăiaţi-le la dimensiunile dorite;
Puneţi toate aripioarele într-un recipient încăpător şi turnaţi sosul pe deasupra lor având grijă să le îmbrăcaţi bine cu sos din toate părţile;
Lăsaţi aripioarele la marinat 10 minute şi pregătiţi grătarul;
Prăjiţi aripioarele introducându-le de două ori pe fiecare parte şi stropind de fiecare dată cu sos;
Se poate prepara şi la cuptor, dar trebuie să plasaţi aripioarele pe un grătar pe raftul superior şi să puneţi dedesubt o tavă unde să se scurgă picăturile de sos, având de asemenea grijă să întoarceţi aripioarele şi să le stropiţi cu sos picant;
La final, treceţi aripioarele prăjite iar prin sos o dată sau de două ori şi apoi puneţi-le pe platoul de unde doriţi să le serviţi.
Aripioare de pui pot fi servite simplu sau cu garnitură de orez.