Arestat pentru tentativă de omor

815

Un gorjean de 26 de ani a ajuns în spatele gratiilor, după ce a produs un scandal într-un bar din municipiu, omul luându-l la bătaie pe un “amic” cu care era în cârciumă pe la 4 dimineața. Marcel Constantin Holtea a dat mai întâi un pumn, suficient pentru ca victima sa să cadă la podea pentru că, mai apoi, a urmat o ploaie de picioare date în abdomen, în special. Cel bătut a fost transportat la spital în stare foarte gravă, medicii făcând eforturi pentru a-l menține în viață. Agresorul, în schimb, a fugit din localul unde a produs scandalul și vreme de vreo două zile a stat ascuns.
În cele din urmă oamenii legii i-au luat urma și au reușit să îl prindă, vinerea trecută el fiind prezentat la instanța de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Pe numele lui a fost emis un mandat, în baza acestuia el urmând să stea în spatele gratiilor cel puțin până în Ajunul Crăciunului. “Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Holtea Marcel- Constantin, cercetat pentru infracţiunea de tentativă la omor, prevăzută şi pedepsită de art. 32 C.pen. raportat la art. 188 C.pen., pe o durată de 30 zile, începând cu 25.11.2016 până la 24.12.2016, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă și depunerea inculpatului în Centrul de Rețineri și Arest Preventiv a I.P.J. Gorj. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care suma de 130 lei onorariu avocat oficiu va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Gorj”, a decis Tribunalul Gorj.
Verdictul nu este unul definitiv, Holtea contestându-l deja, în speranța că la Curtea de Apel Craiova va fi dispusă o măsură mai blândă împotriva sa, asta în condițiile în care bărbatul bătut de el are nevoie de îngrijiri medicale pentru circa o lună de acum încolo.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here