Ardei umpluţi cu ciuperci şi orez

143
Ingrediente:
10 ardei graşi, 2 cutii ciuperci, 100 gr orez, o ceapă, ulei, sare, piper, cimbru, un kg roşii (sau 3 linguri pastă de tomate), pătrunjel şi mărar verde.

Mod de preparare:
Ceapa tocată se pune împreună cu orezul spălat la călit în ulei încins. Când ceapa este călită, se stinge cu o cană de apă şi se lasă să fiarbă până când se înmoaie orezul.
Se spală ciupercile, se toacă şi se adaugă împreună cu verdeaţa tocată, puţin cimbru uscat, sare şi piper peste orez. Cu acest amestec se umplu ardeii, se pun căpăcele de roşii şi se aşează într-o cratiţă în picioare.
Se pune apa amestecată cu roşiile tocate rămase, sau cu pasta de tomate, cât să acopere ardeii. Cratiţa se dă la cuptor pentru 45 minute.
Selecţie realizată de Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here