Aranjarea mesei festive

519
aranjarea meseiPentru noi, aranjarea mesei de Paşti este o bucurie, o masă elegant aranjată vă va pune în spiritul sărbătorii. Cu puţin efort şi multă creativitate veţi aduce bucuria în inimile celor dragi.

Pentru început îţi spunem că masa de Paşte trebuie să arate aerisită şi fresh, precum anotimpul pe care îl reprezintă. Florile, iarba şi ouăle încondeiate sunt nelipsite din orice amenajare.
Iată câteva idei, pe care e bine să le luaţi în seamă:
În centrul mesei aşează un bol cu flori proaspete, de preferinţă lalele roşii sau narcise. Transformă acest aranjament în piesa de rezistenţă a mesei. Florile şi ouăle sunt nelipsite de pe masă. Fie că sunt vopsite în stil tradiţional, din ciocolată sau din lemn, mai mari sau mai mici, acestea trebuie aşezate în vase pline cu verdeaţă. Dacă vrei să atragi atenţia asupra calităţilor tale de bună gazdă, scrie pe ouă numele invitaţilor şi plasează câte unul în dreptul fiecăruia foloseşte lumânări albe în suporturi pastelate. La baza lor plasează câteva petale de flori sau fire de iarbă pentru a oferi impresia de decor aerisit, accesorizează totul cu o faţă de masă albă şi şerveţele în culori deschise, înlocuieşte inelele din metal pentru prinderea şerveţelelor cu fire de cozi de narcise. În nodul respectiv înfige delicat o floare de narcisă dacă ai în colecţie un set de farfurii cu motive florale, utilizează-l pe acesta foloseşte-te de toate elementele care simbolizează Paştele: miei, ouă, flori, iepuraşi. Integrează-le sub diferite forme şi în diferite componente pentru a te încadra în noile tendinţe de Paşte, oferă un mic cadou invitaţilor. În dreptul fiecărui tacâm aşează un mic iepuraş din ciocolată, un săculeţ cu fructe în ciocolată, etc.
De cele mai multe ori Paştele reprezintă prima ocazie formală de a sărbători venirea primăverii. Beneficiază de tot ceea ce aminteşte de anotimpul renaşterii pentru a decora masa.
Încadrează în decor lumânări mici, multicolore, sub formă de ou. Centrul mesei trebuie întotdeauna să ilustreze tema de sărbătoare.
Foloseşte-ţi imaginaţia pentru a construi aranjamente cât mai originale. Nu uita că musafirii trebuie impresionaţi nu numai cu mâncare gustoasă dar şi cu un decor estetic de înaltă clasă.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here