Aranjarea mesei de Crăciun

454

aranjarea meseiMasa de Crăciun este un prilej important deoarece adună întreaga familie care va sărbători toţi naşterea lui Iisus. De aceea, acordăm o atenţie deosebită ornării acesteia şi de multe ori lăsăm imaginaţia să-şi spună cuvântul în alegerea aranjamentelor.

Încearcă câteva idei, pe care vi le vom împărtăşi, pentru anul acesta :

Dacă ai acasă veselă de porţelan şi tacâmuri de argint, nu renunţa la a le folosi. Acestea nu se demodează niciodată şi sunt excelente la astfel de evenimente.

Dacă nu mergi pe tiparul clasic, poţi pune la masă farfurii şi platouri pătrate sau rotunde, dar obligatoriu albe (pot avea dungi aurii,roşii), şi tacâmuri din inox.

Paharele e bine să fie cu picior înalt, ichiar dacă sunt de cristal sau nu. Pentru a evidenţia şi mai bine sărbătoarea Crăciunului, alege o faţă de masă roşie, simplă sau cu imprimeuri de iarnă. Faţa de masă poate fi aleasă şi în alte tonuri specifice Crăciunului, cum ar fi: alb-auriu, albastru-auriu. Dacă vesela are anumite motive de Crăciun, alege o faţă de masă simplă şi invers, dacă faţa de masă are inserţii de Crăciun sau are mai multe nuanţe, alege vesela simplă.

Alege şerveţele de masă roşii cu motive de iarnă. Pentru o imagine deosebită, le poţi aranja pe farfurie în formă de evantai, iar la capăt ar fi frumos dacă le-ai prinde cu un globuleţ sau cu o fundiţă roşie.

Pe masă va trebui să puneţi şi ornamente de Crăciun: lumânări, globuleţe, îngeraşi, Moşi Crăciun, conuri de brad. Dar nu trebuie să aşezi pe masă din fiecare. Alede doar un model. Masa nu trebuie să fie încărcată cu decoruri de Crăciun.

În centrul mesei, de asemenea poţi pune o coroniţă de brad cu o lumânare în mijloc. Dacă nu mai este loc, sunt suficiente şi câte o crenguţă de brad puse din loc în loc.

Dacă aşezi totuşi lumânări pe masă, trebuie neapărat să le aprinzi !

Nu uita să-l implici şi pe cel mic în aranjarea mesei. În momentul când faceţi aceste lucruri împreună, explica-i pe înţelesul lui ce înseamnă această sărbătoare şi de ce Crăciunul este important pentru noi.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here