Aproape opt mii de gorjeni suferă de boli psihice

560

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, la această oră, la nivelul judeţului nostru sunt luaţi în evidenţă aproape opt mii de bolnavi psihici. În trimestrul al doilea al acestui an au fost confirmate 120 de cazuri noi. Reprezentanţii DSP spun că multe dintre problemele de natură psihică apar din cauza stresului şi a vieţii tumultoase.

La recensământul populaţiei din 2011, judeţul Gorj număra 345.771 locuitori. La finele trimestrului al doilea al anului în curs, la nivelul judeţului nostru erau în evidenţe 7.873 bolnavi psihici. Astfel, statisticile arată că peste două procente dintre gorjeni suferă de boli psihice. „La nivelul judeţului Gorj sunt luaţi în evidenţă 7.873 de bolnavi psihici, 120 dintre ei fiind cazuri noi, confirmate în trimestrul II al acestui an; avem 166 de bolnavi psihici periculoşi”, confirmă Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Stresul înnebuneşte populaţia
Reprezentanţii DSP Gorj spun că problemele psihice depistate în rândul populaţiei din judeţul nostru au la bază stresul şi greutăţile vieţii cotidiene. „Stresul, problemele zilnice fac să apară astfel de probleme. Este bine ca oamenii să se adreseze specialistului, dacă apar tulburări de comportament pe care le poate vedea bolnavul, dar şi cei din jurul lor observă că nu se mai comportă aşa cum trebuie şi se manifestă diferit”, explică Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Persoanele cu probleme psihice monitorizate permanent beneficiază de tratament specific.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here