Aproape cinci mii de gorjeni s-au imunizat împotriva gripei sezoniere

595

Campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2016-2017 este în plină desfășurare, în județul nostru. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit, în octombrie, 3.500 de doze de vaccin antigripal, iar în noiembrie a sosit și cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal, respectiv 1.500 de doze. La ora actuală, în teritoriu mai sunt 41 de doze.

Pentru sezonul rece 2016-2017, DSP Gorj a solicitat 15.000 de doze de vaccin antigripal. Prima tranșă a ajuns în județul nostru în octombrie, iar cea de-a doua a sosit la începutul lunii noiembrie. „Am primit 3.500 de doze de vaccin antigripal, în octombrie, reprezentând prima tranșă din necesarul pentru acest sezon, iar cea de-a doua tranșă, de 1.500 de doze, a sosit în noiembrie. În teritoriu mai sunt 420 de doze neutilizate, în ultima săptămână fiind vaccinate 96 de persoane, 29 fiind persoane de peste 65 de ani”, a confirmat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Categorii de persoane vizate de campania de vaccinare
Persoanelor vârstnice, în special celor cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, medicii le recomandă să se ferească pe cât posibil de deplasările care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor la afecţiunile deja existente. În cazul în care apar primele semne de boală – febră, dureri de cap şi de gât sau tuse – trebuie anunţat telefonic, în cel mai scurt timp posibil, medicul de familie. Conform metodologiei privind vaccinarea antigripală, grupele populaţionale considerate cu risc sunt: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice, gravide, medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi persoanele de peste 65 de ani.
Campania de imunizare se derulează şi în acest an, ca şi în anii precedenţi, prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here