Aproape 400 de participanţi şi 25 de premii speciale la Salonul de Pictură „Arte Mici”

333

Organizatorii Salonului de Pictură „Arte Mici” au făcut bilanţul lucrărilor înscrise în concurs la ediţia din acest an. Aproape 400 de participanţi au intrat în competiţie cu peste o mie de lucrări. În acest an sunt puse în joc 25 de premii speciale, pe lângă premiile I, II şi III şi Marele Premiu, care este acordat de IPJ Gorj.

Salonul de Pictură „Arte Mici”, ediţia 2013, este organizat de Poliţia Municipiului Motru, Primăria Municipiului Motru, Casa de Cultură a Sindicatelor Motru, Cotidianul „Gorjeanul” şi Cotidianul „Gazeta de Mâine”. Înscrierile s-au finalizat pe data de 10 martie, fiind înregistrat un număr record de participanţi: aproape 400 copii şi peste o mie de lucrări. Potrivit lui Florin Preda – Dochinoiu, fondatorul Salonului de Pictură „Arte Mici”, în acest an marele premiu este acordat de IPJ Gorj, iar premiile I, II si III, pentru toate categoriile de vârstă sunt acordate de Poliţia municipiului Motru, Casa de Cultură a Sindicatelor Motru şi Primăria Motru.

Premii speciale, de la oameni speciali
În acest an, la Salonul de Pictură „Arte Mici” se acordă 25 de premii speciale, puse la dispoziţia organizatorilor de oamenii cu suflet mare. Premiile speciale sunt: „Fascinaţie de înger”, acordat de Camelia Khraibani; „Arte Mici”, acordat de Dorin Hanu; „Primăvara picturii”, acordat de Vasile Rîbu; „Bunavestire”, acordat de Alexandra Maciac; „Puterea curcubeului”, acordat de FNME, prin Ion Ruşeţ; „Gorjeanul Talentat”, acordat de Cotidianul ,,GORJEANUL”; „Prietenii artelor“, acordat de Sed Lex Gorj; „Cătălin Haidău”, acordat de Grigore Haidău; „Aurel Potcovaru şi Nicolae Pîrvan”, acordat de Poliţia municipiului Motru; „Surâs de albastru”, acordat de Alin Brăiloiu; „Povestea culorii”, oferit de Alexandru Enescu; „Culori primare din diaspora”, acordat de Cotidianul “Gazeta de Mâine”; „Paleta fermecată”, acordat de Mihai Murdeală; „Prima culoare primară”, acordat de Loredana şi Cristian Mutu; „Exploziv în pictură”, acordat de Ciciu Cornel; premiul special de Impact , acordat de Constantin Bunilă; premiul special de Originalitate – acordat de Florin Preda Dochinoiu; premiul special de „DE POPULARITATE”, acordat de Dian Popescu; „CULORI PRIMARE OLTENEŞTI”, acordat de Constantin Groza şi Ani Bîrhoată; “Magia din culoare”, acordat de Catedrala Ortodoxă Motru; „Penelul fermecat” – Nicolae Bădiţa; „IOSIF KEBER”, acordat de ICR- Filiala Gorj; „FLORIN ISUF”, acordat de Florin Preda –Dochinoiu; „CONSTANTIN BLENDEA”, acordat de Florinel Tuilă; premiul special ,,(NON)CULORILE”, acordat de Remus Daniel Buga şi Marian Cîrciumaru.

Ceremonia de premiere, pe 24 martie
Ca în fiecare an, şi la cea de-a IV-a ediţie a Salonului de Pictură „Arte Mici” ceremonia de premiere va avea loc de Ziua Poliţiei Române şi se va desfăşura în municipiul Motru, judeţul Gorj. Evenimentul se va desfăşura duminică, începând cu ora 12:00.
Organizatorii vor contacta fiecare artist câştigător în parte telefonic sau pe adresa de e-mail. Lucrările acestui salon nu se restituie. Organizatorii îşi rezervă dreptul la fotografierea şi imprimarea fotografiilor după lucrări în vederea publicării sau în orice alt scop. Prin înscrierea la acest salon se consideră că sunt acceptate condiţiile prezente în regulamentul Salonului. Membrii juriului ediţiei din acest an sunt: Pavel Şuşară (Bucureşti, România), Gheorghe Plăveţi (Târgu-Jiu, România), Florin Stoiciu (Bucureşti, România), Ana Daria Ionescu Haidău (Târgu-Jiu, România), Jean-Charles Bernard (Baugé, Franţa), Alexandra Maciac (Veneţia, Italia) şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here