Aproape 3.000 de elevi, repartizaţi în liceele din Gorj

454

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a publicat ieri, cu o zi mai devreme decât era anunţat iniţial, rezultatele repartizării computerizate în licee a absolvenţilor de gimnaziu. Potrivit datelor publicate pe site-ul MEN, în liceele din judeţul Gorj au fost repartizaţi aproape 3.000 de candidaţi, dintre care 79 din alte judeţe. Doar 36 de candidaţi din Gorj nu au fost repartizaţi în această primă etapă a admiterii la liceu.

Pentru anul şcolar 2014 – 2015, în liceele din Gorj au fost puse la dispoziţia elevilor 3.360 de locuri, 2.831 dintre acestea fiind ocupate ieri, după prima repartizare computerizată făcută de Ministerul Educaţiei Naţionale. 79 dintre cei 2.831 de elevi care vor învăţa din toamnă în liceele din Gorj provin din alte judeţe, marea majoritate din Mehedinţi. Totodată, peste 160 de absolvenţi de gimnaziu din Gorj au ales să urmeze cursurile unor licee din alte judeţe. Numai în Dolj au fost repartizaţi 115 elevi provenind din judeţul Golj. Doar 59 de absolvenţi de gimnaziu au rămas nerepartizaţi, 36 din judeţul Gorj iar 23 din alte judeţe. Patru elevi au fost admişi în liceele din Gorj cu media 10. Trei dintre aceştia, absolvenţi ai Şcolii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” şi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, au fost repartizaţi la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, în timp ce cel de-al patrulea elev a fost repartizat la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, unitate de învăţământ la care de altfel a şi urmat cursurile gimnaziale.

Peste 500 de locuri neocupate
După prima etapă de admitere, în liceele din judeţul Gorj au rămas neocupate 529 de locuri. A doua etapă de admitere computerizată se va desfăşura în perioada 16 iulie – 1 august şi este destinată absolvenţilor din seria curentă şi celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la începerea anului şcolar 2014 – 2015, precum şi celor care nu au reuşit să se înscrie în prima etapă. Pe 16 iulie are loc înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă. Susţinerea acestor probe este programată între 17 – 18 iulie, iar afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestaţiilor, pe 19 iulie. Candidaţii care nu au participat la prima repartizare sau au rămas nerepartizaţi după prima etapă a admiterii vor completa fişele de înscriere în perioada 16 – 21 iulie, iar cei respinşi la liceele sau clasele care organizează probe de aptitudini şi cei care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă pe 21 iulie.
Afişarea rezultatelor celei de-a doua etape a repartizării se va face pe 24 iulie. Candidaţii repartizaţi îşi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 24 – 25 iulie.
Pentru absolvenţii care nu au participat la nicio etapă de repartizare, cei nerepartizaţi în primele două etape, cei care nu s-au înscris în termenul prevăzut de metodologie sau cei care vor trece cu bine de corigenţe, se organizează cea de-a treia etapă de admitere în liceu, în perioada 1 august – 8 septembrie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here