Aproape 200 de pomi de Crăciun, confiscaţi

392

1319049879Pe parcursul lunii decembrie, poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au constatat 11 infracţiuni şi 32 de sancţiuni contravenţionale la regimul silvic.

În perioada 1–14 decembrie, Serviciul Ordine Publică din cadrul I.P.J. Gorj a coordonat la nivelul judeţului, o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice. Poliţiştii, în colaborare cu specialişti silvici din cadrul I.T.R.S.V. Râmnicu-Vâlcea şi Direcţiei Silvice Gorj, au acţionat în zonele şi pe traseele vulnerabile, pe drumurile forestiere şi drumurile publice, în zonele împădurite cu răşinoase şi în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare. În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 11 infracţiuni la Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic şi 122 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 65.000 lei, din care 32 la regimul silvic. Totodată, s-au confiscat 184 pomi de Crăciun, evaluaţi la suma de 9.300 lei şi 11 mc material lemnos.

Amenzi de mii de lei într-o singură zi

Miercuri, 14 decembrie, în timpul unei acţiuni de control efectuată pe DJ 672 E – Runcu, poliţiştii au tras pe dreapta o autoutilitară în care se aflau 102 pomi de Crăciun. Şoferul acesteia, un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Runcu, nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru pomii respectivi, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei. Tot cu această ocazie, a fost depistat pe drumul auto forestier Şuşiţa Verde, un bărbat din comuna Stăneşti care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,053 mc material lemnos de esenţă fag şi 2 pomi de Crăciun, fără documente de provenienţă. Şi în acest caz, a fost aplicată o amendă în valoare de 2.000 lei iar materialul lemnos şi pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi reprezentanţilor Ocolului Silvic Târgu-Jiu. La aceeaşi dată, poliţiştii din Ţicleni au depistat un bărbat din comuna Bîlteni care transporta cantitatea de 2,5 mc material lemnos fără a deţine aviz de însoţire. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Târgu-Cărbuneşti. Tot o amendă de 2.000 lei a primit şi un bărbat din comuna Vidra, judeţul Alba, prins marţi în timp ce oferea spre vânzare, în zona Pieţei Centrale din municipiu, 6 pomi de Crăciun fără documente de provenienţă, aceştia fiind confiscaţi şi predaţi reprezentanţilor Ocolului Silvic Târgu-Jiu.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here