APIA, 200 de milioane de euro pentru fermieri

1557

Toți fermierii care au solicitat ajutoare naționale tranzitorii vor avea banii în conturi, în perioada următoare de timp, a anunțat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea.
Astfel, în jur de 200 de milioane de euro au fost autorizate la plată până în prezent, iar restul banilor urmează să fie trimiși către conturile fermierilor în următoarele zile.
În ceea ce privește bugetul național, „avem ajutoarele naționale tranzitorii din sectorul vegetal și sectorul zootehnic, acele ANT-uri. Ele se plătesc din bugetul anului 2022. Plafonul pentru ambele sectoare este de 223 milioane de euro, iar până astăzi au fost plătiți 200 de milioane de euro. Suntem pe final, iar în maxim 10 zile, toți fermierii beneficiari de ANT, vegetal sau zootehnic, vor avea banii în conturi”, a subliniat Adrian Pintea.
În ceea ce privește schemele de plată din campania 2021, APIA va mai avea de efectuat doar plățile pentru sprijinul cuplat vegetal, care se vor derula începând din 16 mai 2022.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here