Aparegio face lucrări la sursa de apă Motru

353

aparegio 2Prin contractarea de fonduri europene, societatea Aparegio Gorj doreşte să investească o sumă impresionantă pentru a face lucrări la sursa de apă Motru. Acestea vor începe la sfârşitul acestui an, iar termenul de

finalizare al lucrărilor este de 2 ani şi 9 luni.  În toată perioada menţionată se vor face lucrări de reabilitare ale puţurilor existente din Motru, care presupun deznisipări, foraje, reechipare cu pompe şi instalaţii noi, precum şi lucrări complexe de reabilitare la staţia de tratare existentă. Valoarea estimată a acestora este de peste 6 milioane lei fără TVA. Suma provine în proporţie de 83,36% din finanţări europene, iar restul de 16,64% este prin co-finanţare naţională.

În prezent, oraşul Motru este alimentat cu apă din frontul de captare Cătunele. La acesta se vor reabilita 20 de puţuri care au adâncimea cuprinsă între 150 m-250 m. De asemenea, în timpul lucrărilor se va instala şi un sistem complet nou de clorinare, iar construcţia care îl va adăposti va avea şi echipamentul necesar şi va putea depozita şi rezervoarele de clor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here