Apa de mare tratează acneea

1003

la plajaSoarele puternic din timpul verii, praful şi căldura, precum şi apa sărată de mare, favorizează secreţia de grăsime şi transpiraţie şi de aici aspectul tenului unsuros, în timp ce tenul uscat şi deshidratat devine mai uscat şi deshidratat. De aceea, expunerile la soare trebuie să se facă astfel încât să se ţină seama de neplăcerile care pot apărea în timpul bronzării.

Tenurile uscate şi sensibile trebuie menţinute cu o cremă grasă şi vitaminizantă, neparfumată, iar cele grase şi acneice nu trebuie date cu cremă, deoarece combinaţia soare-apă de mare vindecă acneea şi micşorează secreţia sebacee. Tenul gras se curăţă destul de bine cu gălbenuş de ou.

Vara, pielea mâinilor este de altfel afectată. Soarele şi vântul deshidratează pielea, de asemenea are loc ridarea lor. Pe lângă cremele folosite pentru vitaminizarea mâinilor, foarte bun efect îl are menţinerea, timp de un sfert de oră, a mâinilor într-un vas cu ulei călduţ. La acest tratament se mai poate adăuga următoarea reţetă: se spală mâinile câteva minute cu apă caldă şi săpun, apoi se aplică pe pielea umedă o soluţie în care am pus 100 grame glicerină, zeamă de lămâie şi 5 picături de alcool. Pentru mâinile foarte uscate şi deshidratate foarte bune sunt împachetările cu parafină.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here