Anunțul meteorologilor pentru următoarele două săptămâni

382

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, temperaturi oscilante, care vor varia între 7 grade și minus 15 grade, precipitații fiind prevăzute, în majoritatea regiunilor țării, în intervalul 27-28 decembrie și după 2 ianuarie.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal în aceasta perioada a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 6…7 grade, în timp ce media minimelor nocturne se va situa în jurul a 0 grade. Apoi, vremea se va răci și valorile termice vor scădea spre 1…2 grade ziua și—9…-8 grade noaptea, între 29 și 31 decembrie. După 1 ianuarie va avea loc o ușoară creștere a temperaturii, astfel încât se va atinge o medie diurnă de 6 grade, dar ulterior, pe parcursul celei de a doua săptămâni, vremea se va răci din nou și spre data de 8 ianuarie se vor consemna valori medii de 1….2 grade ziua și—7…-6 grade noaptea. Precipitații slabe și pe arii restrânse, vor fi posibile, cel mai probabil, în perioada 27-28 decembrie și după 3 ianuarie.

La munte regimul termic va fi caracterizat prin valori exclusiv negative, atât ziua, cât și noaptea. Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză acest regim va avea o evoluție oscilantă și, prin urmare, temperatura aerului va fi în scădere până în jurul datei de 29 decembrie, după care va crește treptat până pe 1 ianuarie. Astfel, media temperaturilor maxime va scădea de la—1 grad în prima zi, spre—10 grade la mijlocul săptămânii, pentru ca apoi sa crească către—2 grade pe 1 ianuarie. Minimele nocturne vor avea valori medii de—4 grade pe 27 decembrie, vor scădea apoi spre—14 grade în jurul datei de 30 decembrie, iar apoi vor crește până la—8 grade pe 2 ianuarie. În a doua săptămână valorile medii de temperatură se vor situa între—8…-6 grade ziua și între—12 si—10 grade noaptea. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în intervalele 26…28 decembrie și, din nou, după data de 2 ianuarie. În restul zilelor intervalului de prognoza, numai izolat se pot semnala precipitații slabe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here