Anunţ important pentru români! – Concursul Internaţional de Poezie „Adrian Păunescu” – Ediţia I-a, 19, 20, 21 iulie 2013, la Craiova

426

Concursul de poezie „Adrian Păunescu” se va desfăşura în cadrul Festivalului Internaţional „Adrian Păunescu”. Ediţia I-a a acestui eveniment va avea loc în zilele de 19, 20 şi 21 iulie 2013, la Craiova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Consiliului Judeţean Dolj, Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Fundaţiei Culturale Iubirea, Fundaţiei Constantin şi Mişcării de Rezistenţă.

Concursul de poezie îşi propune să acorde o şansă scriitorilor care încă mai cred că talentul nu este un defect, ci o armă împotriva degradării generale la care asistăm de atâta vreme încoace. Pentru că Adrian Păunescu a refuzat mereu îngrădirea libertăţii de exprimare, concursul se adresează tuturor cetăţenilor români, indiferent de vârstă sau de experienţa lor literară. Pentru a participa, trimiteţi MAXIMUM 5 poezii, scrise la calculator sau la maşină de scris, în trei exemplare, până pe data de 5 iulie 2013 (data poştei), pe adresa Fundaţiei Culturale Iubirea, Strada Dionisie Lupu nr. 84, sector 1, Bucureşti, cod poştal 010459 sau pe adresa de mail: concurspoezieadrianpaunescu@yahoo.com
De asemenea, alături de poezii, participanţii sunt rugaţi să precizeze câteva date personale, dintre care nu trebuie să lipsească numele şi prenumele din actul de identitate, data naşterii, profesia, adresa, telefonul şi, eventual, e-mail-ul.
Juriul format din personalităţi de prim rang ale literaturii române contemporane, prezidat de acad. Eugen Simion şi format din acad. Mihai Cimpoi, prof.dr. Victor Crăciun, Vasile Tărâţeanu, Ion Brad, Viorel Cosma, acad. Eugen Doga, acad. Nicolae Dabija, Tudor Nedelcea, Andrei Păunescu, acad. Adam Puslojic şi actorul Eusebiu Ştefănescu, va acorda următoarele premii:
Marele Premiu „Adrian Păunescu”- 2000 euro
Premiul I – 1000 euro;
Premiul II – 800 euro;
Premiul III – 500 euro.
La acestea se vor putea adăuga una sau două menţiuni, constând în diplome şi cărţi, în funcţie de calitatea lucrărilor înscrise în concurs. Răspândiţi, vă rugăm, vestea, ne solicită organizatorii. Iată că o facfem, Adrian Păunescu fiindu-ne Maestru, Redactor şef, patron şi prieten. Iar Gorjeanului i-a fost, uneori, editorialist.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here