Antrenorul Pandurilor vrea echipa formată la plecarea în cantonamentul din vară / Edi Iordănescu: “Sper să nu mi se întâmple ce mi s-a întâmplat până acum”

592

Pandurii încă își mai caută drumul spre salvarea de la retrogradare, dar în același timp antrenorul Edi Iordănescu se gândește și la sezonul viitor, unul pe care-l vrea pregătit ca la carte.

Foarte mulți jucători din actualul lot al Pandurilor se află la final de contract, doar pentru puțini dintre ei existând în acest moment propuneri de prelungire a înțelegerilor. Acest lucru nu însemna un impediment foarte mare pentru conducere, care oricum își dorea o remaniere a lotului, unul care în acest sezon a dat dovada unei plafonări ce a condus la rezultate de cele mai multe ori foarte proaste.
Edi Iordănescu spune acum că vrea ca echipa să fie deja formată în momentul în care vor începe pregătirile pentru noul sezon și trimite mici săgeți spre președintele suspendat, Eugen Pîrvulescu, deși, printre rânduri, îi mulțumește pentru colaborare: “Sunt multe lucruri care trebuie pregătite pentru viitorul sezon. Mă refer la cantonamente, la periodizare, sunt aspecte care ne aparțin, dar sunt în legătură cu cantonamentul. Mă refer la selecția de jucători. Sper să nu mi se întâmple ce mi s-a întâmplat până acum, am stat până în ultima zi și am transferat jucători, și mă refer la fundași centrali, pe ultima sută de metri. Eu am mai spus și fostului președinte, căruia îi mulțumesc pentru susținerea pe care am primit-o în această perioadă, la fel și actualului, cu care am o relație bună, pe care-l știam dinainte să vin în această funcție și care e un om dedicat și sincer, că îmi doresc foarte tare să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat în trecut și se întâmplă în mare parte din fotbalul românesc. Eu vreau ca atunci când plec în cantonament să am lotul format în proporție de 99% și să plec cu toată echipa, nu cum s-a întâmplat acum, doi au venit la reunire, doi la plecarea în primul cantonament, doi în cel de-al doilea și unul cu o zi înaintea primului meci. Și după aia vrem să avem coerență, consistență în joc, organizare… Nu este ușor… Sunt multe de realizat, de adus jucători, de stabilit amicale, de văzut dacă aplicăm un sistem nou, să fie toți jucătorii să se familiarizeze cu el, să știe pozițiile, fiecare jucător cu rolul lui. Cine nu se pricepe, nu înțelege, zice că sunt vorbe. Sunt detaliile care fac diferența la final”, a comentat Edi Iordănescu aspectele legate de ceea ce ar trebui făcut în perioada următoare pentru ca la data plecării în cantonament să aibă lotul complet.

Stelescu negociază cu jucătorii
Pentru ca lotul să înceapă să prindă contur, discuțiile cu jucătorii au început, iar primii vizați sunt cei care deja se afă la Târgu-Jiu și au primit deja OK-ul din partea lui Edi Iordănescu: “Deja am o listă cu jucători pe posturile unde am avea nevoie, vedem şi cum vor decurge discuțiile cu jucătorii care mai sunt șanse să rămână aici. Deja s-au demarat discuțiile cu diverși jucători pentru prelungirea acordurilor, contractelor”, a anunțat antrenorul Pandurilor. Acesta a ținut să precizeze că nu el este cel care discută aspectele contractuale, ci președintele actual al Pandurilor, Mihai Stelescu: “Negociază președintele cu jucătorii, e clar că nu sunt eu cel care negociez, eu doar am spus jucătorii de care am nevoie. Eu nu particip la discuții și nu pot să spun dacă mai este și altcineva alături de președinte la negocieri. Eu doar am spus care sunt jucătorii pe care mi-i doresc în continuare și, în limita în care li se îndeplinesc pretențiile financiare în limita care și-o permite clubul fără depășirea bugetului, mă refer la un plafon salarial, la o medie a salariilor, îmi doresc să se ajungă la acorduri cu acești băieți pe care eu mă bazez. Accept și ideea că sunt jucători pe care nu-i putem reține chiar dacă vrem, i-am avut sub formă de împrumut și nu pot accepta ceea ce putem oferi noi”, a mai spus tehnicianul echipei gorjene.

Vrea dubluri pe fiecare post
Pentru Edi Iordănescu, aceste negocieri deja inițiate sunt extrem de importante pentru că de la ele se pleacă în alcătuirea lotului pentru sezonul viitor: “În funcție de aceste discuții voi ști și eu de ce avem nevoie ca să ne mai completăm. Acum știu în mare, însă poate avem și surprize negative, să fie jucători pe care îi vreau și să nu se poată ajunge la o înțelegere și să avem nevoie de mai multe poziții sau chiar de câte doi jucători pe anumite posturi. Sper să se rezolve și să avem în proporție mare lotul format atunci când plecăm în cantonament”, a mai spus antrenorul pandurilor. În acest moment, Pandurii are un lot destul de stufos, dar măcinat de probleme medicale, suspendările oprindu-l și ele pe Edi Iordănescu să alinieze formulele de start pe care și le-ar dori.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here