Antonie îl contrazice pe Ciurel în privința stocurilor de cărbune

618

Într-o postare recentă pe blog, fostul manager al CEO, Laurențiu Ciurel, susține că societatea mai are cărbune doar pentru a asigura zece zile funcționarea termocentralelor proprii. Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere a CEO, îl contrazice pe Ciurel, sucursala anunțând că are asigurat stocul de cărbune pentru funcționarea termocentralelor alimentate pe calea ferată pentru următoarele 30 de zile.

Termocentralele companiei de stat din Gorj mai au cărbune doar pentru zece zile. Cel puțin asta a susținut, într-o postare pe blogul său, fostul manager al CEO, Laurențiu Ciurel, care atrage atenția conducerii societății că îndreaptă compania spre închidere. “Nimeni nu bagă de seamă că e prima dată când, la 1 octombrie, avem în depozitele termocentralelor 725.000 de tone, adică nici jumătate. Având contracte de 40.000 de MWh zilnic, asta înseamnă 60.000 de tone de cărbune zilnic. Adică 10 zile. Degeaba avem superprețuri la energie în PZU, peste 200 Ron/MWh, nu avem ce vinde. CEO este un petrolier care lăsat în derivă nu poate fi întors în loc, iar prima jumătate a anului a avut un echipaj beat şi un căpitan retard. S-a evitat cu greu un aisberg în iulie, dar apare altul în aprilie-mai 2017. În 1.01.2018 este obligatorie denoxarea pentru câteva grupuri, altfel pierdem autorizația de mediu şi ne închidem”, a scris Ciurel pe blog.
CEO nu susține însă cele spuse de Ciurel, responsabilul pe comunicare al companiei transmițând, după o discuție cu directorul Daniel Antonie că, “stocurile de cărbune existente, la acest moment, asigură funcționarea termocentralelor alimentate pe calea ferată, conform contractelor perfectate, pentru o perioadă de circa 30 zile”. CEO nu neagă însă că Divizia Minieră se confruntă cu un deficit de producție, semnalat deja de Gorjeanul, la cariera Jilț Sud și Tismana.

tren_carbune_inscriptLivrări 7 zile din 7
“Carierele vor lucra în perioada de iarnă cu anumite linii tehnologice la un program combinat de 5, 6, 7 zile/săptămână, pentru a suplini deficitul de producție cauzat de lipsa accesului la unele terenuri. Cu acest program de lucru se vor asigura cantitățile de cărbune necesare pentru iarna 2016-2017, la un regim prognozat de funcționare cu 7 grupuri energetice, la sarcina nominală.
Livrările de cărbune se vor asigura printr-un program de 7 zile/săptămână, pentru a suplini deficiențele apărute în derularea contractelor de transport pe calea ferată”, a mai transmis CEO.
În ce privește cota de cărbune, acesta se acordă în continuare celor care vor afce cerere pentru a primi lignitul în natură, până la 15 octombrie.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here