ANSVSA: Amenzi de 9.600 de lei pentru unități alimentare din Gorj

579

Conducerea Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a făcut publice la finele săptămânii trecute rezultatele acțiunilor de control derulate la nivel de țară în cursul lunii trecute.

Astfel, în cursul lunii august 2018, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti au desfăşurat un număr de 7.347 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor.  Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 127 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 219.800 de lei. La nivelul județului nostru, echipele de inspectori ale Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au aplicat sancțiuni în cuantum de 9.600 de lei, neconformitățile constatate fiind: depozitarea unor produse alimentare direct pe paviment sau în contact cu pereţii congelatorului care prezentau depuneri masive de gheaţă, comercializarea produselor alimentare fără a deţine înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, depozitarea nesectorizată, lipsă elemente de identificare, spaţiul de servire nu este întreţinut corespunzător, suprafeţele interioare ale incintei (pereţi, paviment), ustensilele şi echipamentele din dotare nu sunt igienizate. De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here