Ansamblul Folcloric al SPA a fost desemnat să reprezinte Gorjul la Festivalul din Bulgaria

396

29 de reprezentanţi ai Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu vor participa la Festivalul Tradiţional Kukerlandia din Bulgaria. Festivalul va avea loc în perioada 28 februarie – 2 martie iar pentru transportul ansamblului folcloric, Primăria Târgu Jiu a alocat suma de 1200 de euro, cheltuielile cu masa, cazarea urmând să fie suportate de către organizatori.

O delegaţie compusă din 29 de reprezentanţi ai Şcolii Populare de Artă va participa la Festivalul Tradiţional Kukerlandia din Bulgaria. “Ansamblul Folcloric al Şcolii Populare de Artă a fost desemnat să reprezinte Gorjul şi România la Festivalul Internaţional de Folclor de la Yambol. 29 de reprezentanţi ai SPA au plecat miercuri către Bulgaria. Vineri se va oferi un program de circa 30 de minute pentru că este un program standard. Sâmbătă va avea loc festivitatea de închidere, cu parada portului popular. La eveniment participă o formaţie orchestrală din cadrul Ansamblului Profesionist “Maria Lătăreţu”, dirijată de Gavril Feraru. De asemenea, la festivalurile internaţionale se cântă foarte puţin vocal, pentru că cei prezenţi nu înţeleg, în Bulgaria de acest lucru se va ocupa Victor Tiţa, iar de partea coregrafică se va ocupa Tică Mirulescu. Costurile sunt minime, respectiv 1.200 de euro valoarea transportului”, a precizat Viorel Gârbaciu, directorul SPA din Târgu-Jiu.
Organizatorii evenimentului pun la dispoziţia participanţilor cazare şi masă iar SPA a acordat o diurnă în valoare de 48 de euro pentru fiecare reprezentant.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here