Ansamblul „Doina Gorjului”, spectacol la Festivalul de la Mangalia

754

doina gorjului facuta de mineLa începutul acestei săptămâni Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” a susţinut un spectacol de excepţie pe scena Festivalului Mangalia 2011. Timp de câteva zeci de minute, membri ansamblului au încântat publicul cu dansuri şi cântece populare gorjeneşti.

În perioada 10-15 august s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Festivalului Mangalia. Ultima seară a festivalului a fost dedicată unui spectacol de muzică şi dansuri populare în care au fost reprezentate toate zonele folclorice ale României. Prezenţi pe scenă au fost şi membri Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”, aceştia reuşind să încânte publicul format din zeci de mii de turişti din toată ţara. „A fost foarte frumos. Toţi interpreţii prezenţi s-au prezentat foarte bine. Am avut şi spectacolul nostru separat de 30 de minute în încheierea festivalului”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Spectacolul oferit de interpreţi din Muntenia, Ardeal şi Moldova a fost întregit de dansuri populare interpretate de ansamblul profesionist „Doina Gorjului”, între secvenţele acestora fiind inserate calupuri de muzica.

Program încărcat pentru membri ansamblului

Pe lângă o posibilă participare la Festivalul de Mamaia, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” are inclusă în program participarea la mai multe festivaluri din ţară. Astfel, pe 4 septembrie, membri ansamblului vor susţine un spectacol în cadrul celei de-a X-a ediţie a Festivalului Folcloric de la Otopeni; urmează participarea la Festivalul „Maria Ciobanu”, găzduit de oraşul Râmnicu Vâlcea în perioada 7-8 septembrie. De asemenea, Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului” va fi prezent la cea de-a III-a ediţie a Festivalul interjudeţean de folclor ,,Maria Apostol”, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Primăria şi Consiliul Local la Runcu, în data de 8 septembrie. Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele trecute în agenda Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” pentru luna septembrie.

Spectacol la Festivalul Berii

Iubitorii de folclor îi vor putea urmări pe membri Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi pe scena Festivalului Berii ce se desfăşoară în această săptămână la Târgu-Jiu. Astfel vineri, 19 august, târgujienii sunt aşteptaţi pe Insuliţa de pe Jiu pentru a urmări spectacolul de muzică populară oferit de Doina Gorjului şi Ansamblul “Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here