Ansamblul “Calea Eroilor” vrea în Patrimoniul UNESCO

757

Ansamblul brancusiDirectorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Ovidiu Popescu, a redactat în numele instituţiei, aşa cum a promis, o solicitare pe care a adresat-o luni Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Solicitare Ministerul Culturii p1Solicitarea priveşte iniţierea de către minister a procedurilor de nominalizare pentru înscrierea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, creaţie a lui Constantin Brâncuşi, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În finalul solicitării însuşi ministrul Culturii este invitat la Târgu-Jiu pentru a discuta cu cei îndrituiţi acest aspect.

Reprezentantul Centrului Brâncuşi reaminteşte adresanţilor, în cuprinsul solicitării, că Ansamblul “Calea Eroilor” a fost inclus în 1991 pe lista tentativă, însă, până în prezent, nu au fost reiniţiate demersurile necesare definitivării procesului dar şi faptul că pe 20 februarie Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu şi-a asumat această decizie prin aprobarea unei hotărâri. De asemenea, ministrul Culturii este invitat la Târgu-Jiu pentru a vizita Ansamblul Monumental şi pentru a purta discuţii cu autorităţile locale şi culturale legat de această problemă, fiind rugat, de asemenea, să faciliteze o astfel de întâlnire la Bucureşti.

Solicitare Ministerul Culturii p2Directorul Centrului Brâncuşi susţine, de asemenea, că iniţiativa este susţinută atât de ambasadorul României la UNESCO, Nicolae Manolescu, cât şi de numeroşi oameni de cultură, artişti, politicieni, jurnalişti, personalităţi ale societăţii civile, iubitori ai lui Brâncuşi din ţară şi străinătate.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here