Animalele nesupravegheate ajung sub roţile trenurilor

406

Accidentele de tren în care animalele nesupravegheate îşi găsesc sfârşitul pe calea ferată sunt tot mai dese în judeţul nostru. Numai în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie au avut loc două asemenea evenimente în care au fost implicaţi doi cai. Ambele animale au murit.

Agenţii Postului de Poliţie T.F. din Rovinari au fost anunţaţi duminică spre luni noaptea, de către impiegatul de mişcare din staţia C.F. Plopşoru despre faptul că un tren de marfă a lovit un cal şi căruţa care era prinsă de acesta. Animalul a murit dar nu au fost înregistrate şi alte pagube. „Echipa operativă a constatat, cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului, că atelajul a fost surprins în gabaritul căii ferate, motiv pentru care trenul a staţionat 6 minute până la degajarea căii ferate, fără însă ca la locomotivă sau terasamentul căii ferate să fie înregistrate pagube”, a declarat Daniel Brotea, şef Poliţia T.F. Oamenii legii au început cercetările pentru identificarea posesorului calului, aflând că acesta este Octavian S., de 23 de ani, din Plopşoru. Pentru că nu a avut grijă de animal şi l-a lăsat în apropierea căii ferate, bărbatul s-a ales şi fără cal şi cu o amendă în valoare de 200 de lei.

Accident şi între Turburea şi Gilort

În aceeaşi noapte, între staţiile C.F. Turburea şi Gilort a mai avut loc un accident feroviar în care, de asemenea, a murit un cal. Trenul accelerat Bucureşti – Simeria a lovit o cabalină care, de asemenea lăsată nesupravegheată, a ajuns pe calea ferată. Din păcate animalul a murit în urma impactului. Trenul a prezentat o întârziere de 26 de minute din cauza acestui accident. Poliţiştii TF efectuează, în continuare, cercetări pentru a stabili cine este posesorul animalului.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here