ANI i-a tras scaunul lui Puiu Diaconescu

461

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Puiu Diaconescu, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, deoarece o firmă a acestuia a avut relaţii comerciale cu o societate aflată în subordinea CL Gorj. Pus în faţa comuncării ANI, vicepreşedintele PNL Gorj a declarat că în cazul său s-a greşit cu această decizie pentru că nu există niciun contract ori vreo comandă între firma sa şi IDP Gorj, ci s-au cumpărat de la el doar “nişte scaune”.

“Au venit la unul dintre magazinele mele şi au cumpărat câteva scaune”, a explicat, ieri, liderul liberal care este convins că va avea câştig de cauză în instanţă.
Potrivit unui comunicat al ANI transmis, miercuri, Puiu Diaconescu s-a aflat în incompatibilitate, în perioada 23 iunie 2008 – 28 iunie 2012, deoarece SC Banatim SRL (societate comercială în cadrul căreia Puiu Diaconescu deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat) a emis o factură fiscală către SC Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj(IDP) SA, societate al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Gorj, în valoare totală de 1.330 de lei.
În opinia ANI, Puiu Diaconescu a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora “consilierii judeţeni, care au funcţia de administrator, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat, nu pot încheia contracte comerciale de furnizare de produse cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile aflate sub autoritatea consiliului judeţean”.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here