Ani buni de puşcărie pentru Bucloiu şi complicii săi

608
Una dintre cele mai cunoscute grupări din Gorj specializată în escrocherii şi-a primit pedepsa, membrii săi fiind condamnaţi la cel puţin 10 ani de închisoare, liderul grupării, Constantin Bucloiu, zis Titel, având de executat o pedeapsă de 14 ani.

Instanţa a dispus ca timp de patru ani, după executarea pedepsei, lui Bucloiu să îi fie interzise alte drepturi civile, măsuri similare fiind luate şi în cazul complicilor săi, Teodor Unguru, Nelu Vancea şi Ştefan Zaharia Motea. Aceştia au primit pedepse cuprinse între 10 şi 12 ani de închisoare, sentinţa nefiind definitivă. Toţi patru au fost judecaţi în stare de arest preventiv, fiind acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Aceştia au de achitat şi daune civile în valoare de peste 200.000 de lei, firmelor pe care le-au înşelat în anii 2007 şi 2008.

Bucloiu şi complicii săi au cumpărat marfă cu cecuri fără acoperire, pozând în importanţi oameni de afaceri. Instanţa i-a obligat acum să restituie şi un excavator de 30.000 de lei luat de la o firmă din Cluj şi vândut la un preţ modic uneia din judeţul Vâlcea. Constantin Bucloiu şi Teodor Unguru sunt anchetaţi inclusiv de Biroul Teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce au achiziţionat diferite echipamente şi utilaje în leasing cu documente contabile false, prejudiciul fiind estimat la circa un milion de euro. Ei sunt acuzaţi de evaziune fiscală. Dosarul a fost deschis în cursul verii după ce utilajele au fost revândute contra unor sume de bani mult mai mici, patronii care au plătit banii respectivi reclamând ulterior la DNA faptul că au fost înşelaţi.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here