Angajatele din CEO aşteaptă să primească azi prima discriminatorie

429

Salariatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), discriminate pe 8 Martie de conducerea companiei, vor încasa o dată cu avansul pe luna în curs şi prima de 100 de lei, stabilită în protocolul semnat, vineri dimineaţa, la Ministerul Energiei. Angajatele au aşteptat ca la sfârşitul săptămânii trecute să primească deja prima în cauză, dar conducerea CEO nu avea cum să îndeplinească, pe loc, procedura care trebuia avizată de Resursele Umane. Astfel, s-a stabilit ca recompensa să fie oferită o dată cu avansul din martie, care se va acorda astăzi.

Scandalul primelor discriminatorii de Ziua Femeii s-a estompat o dată cu semnarea protocolului de la Ministerul Energiei, unul dintre punctele avizate de administraţie şi sindicate, fiind acordarea celor 100 de lei angajatelor CEO, care nu sunt afiliate la vreun sindicat şi nu sunt membre ale celor zece organizaţii semnatare a acordului anulat de înţelegerea de la Bucureşti. Angajatele CEO, aflate în această situaţie, aşteaptă astăzi prima, administraţia stabilind ca banii să le intre în conturi o dată cu avansul pe luna martie.
Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al CEO, a confirmat, ieri, că deja de luni banii pentru primele salariatelor CEO, care nu au primit suma de 100 de lei de 8 Martie, au fost aprobaţi să intre alături de avansurile care se acordă astăzi.

Discriminare cu protest
Reamintim că angajatele, membre ale sindicatelor afiliate la Federaţia “Univers” şi la FNME au protestat de câteva ori în Piaţa Prefecturii acuzând conducerea CEO de discriminare, legat de prima de 8 Martie. Femeile au arătat că nu vor să schimbe sindicatul la care sunt pentru această recompensă. Pentru acceeaşi răsplată, printre altele, au intrat în greva foamei, săptămâna trecută, peste 40 de angajaţi şi lideri sindicali ai CEO şi au refuzat să mai iasă din Mina Tehomir, peste 70 de ortaci.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here