Anchetaţi pentru furturi de „fier vechi”…

423
Doi gorjeni s-au ales cu dosare penale pentru că au încercat să fure piese metalice din carierele miniere, pe care urmau să le vândă la preţuri de nimic la centrele de achiziţie a fierului vechi. Un bărbat de 42 de ani din Motru a fost prins la scurt timp după ce a sustras de la Cariera Roşiuţa bride metalice.

El a fost depistat chiar la un centru de colectare a fierului vechi din Roşiuţa, unde venise cu 190 kg de fier vechi, respectiv bridele metalice furate, pentru care primise 110 lei. Poliţiştii au descoperit însă că bridele fuseseră furate cu o noapte înainte de la cariera amintită.

Un tânăr de 22 de ani din Slivileşti a fost şi el prins în flagrant în timp ce încărca într-o maşină două ghirlande metalice de la două role transportoare din cariera Jilţ Sud. Poliţiştii din Mătăsari au estimat valoarea celor două ghirlande metalice la circa 600 de lei, acestea fiind mult mai valoroase decât bridele furate la Roşiuţa. Şi tânărul din Slivileşti, dar şi bărbatul din Motru sunt acuzaţi de furt calificat, riscând să ajungă după gratii pentru câţiva ani de zile.
…dar şi de lemne
Un tânăr, de 18 ani, din Tismana, s-a ales şi el cu dosar penal, după ce a fost prins cu o căruţă în care avea circa un metru cub de lemne furate. Acesta a fost descoperit pe drumul principal din oraş, poliţiştii stabilind că lemnele erau de esenţă salcâm, şi fuseseră furate de pe izlazul comunal din localitate. Tânărul este anchetat pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos.
Cu aceiaşi cantitate de lemn, tot de esenţă salcâm, au fost depistaţi şi doi tineri din Stejari, care, de semenea, foloseau o căruţă pentru a căra lemnele furate. Cu dosar penal s-a ales şi un bărbat de 57 de ani din Rovinari, care avea o autoutilitară plină cu lemne, pe care le transporta fără a avea licenţă, lucru care este ilegal. Pentru nerespectarea regimului transportului rutier public s-a ales cu dosar penal şi un craiovean de 34 de ani, care a fost depistat la Glogova în timp ce transporta lemne cu un camion.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here