Anchetă la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” după Evaluarea Naţională

748

Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu a intrat în vizorul oamenilor legii după ce părintele unui elev ar fi reclamat faptul că au existat anumite nereguli în organizarea examenului de Evaluare Naţională. Anchetatorii au descins ieri la sediul unităţii de învăţământ, de unde au plecat cu o unitate de calculator.

Suspiciuni de fraudă la examenul de Evaluare Naţională la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu, instituţie de învăţământ considerată a fi una dintre cele mai bune din judeţ. Se pare că totul a început după ce părintele unui elev ar fi sesizat organele de anchetă cu privire la existenţa a anumitor nereguli în organizarea Evaluării Naţionale, mai exact a faptului că unii candidaţi ar fi primit subiectele înainte de începerea examenului. Unitatea de învăţământ a primit ieri vizita oamenilor legii, dar şi a unui reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. „Este o anchetă într-o fază incipientă în legătură cu desfăşurarea Evaluării Naţionale.

Picture 053 Există undeva o informaţie, o reclamaţie a unui părinte legată de organizarea examenului, ce trebuie verificată. Trebuie să vadă dacă este adevărată sau nu. La inspectorat nu a ajuns nicio reclamaţie de acest gen”, a declarat inspectorul şcolar Emil Pătrăşcoiu. „Examenul de Evaluare Naţională nu e cu limită de medie, ca la Bacalaureat, unde există o presiune mai mare. Dacă ia 3 tot la liceu ajunge. Şcoala „Alexandru Ştefulescu” este o şcoală bună. Nu ne aşteptam să se întâmple aşa ceva, de asta suntem un pic surprinşi”, a mai spus acesta. Anchetatorii nu au plecat cu mâna goală de la şcoală, ci cu o unitate de calculator.

Picture 063Reprezentanţii Parchetului Judeţean Gorj nu au dorit să ofere informaţii cu privire la anchetă, pentru a nu periclita rezultatul acesteia. Evaluarea Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a a debutat pe 23 iunie, când aceştia au susţinut proba scrisă la Limba Română, probă urmată, în data de 25 iunie, de cea la Matematică. În cele două zile de examen, la nivelul judeţului Gorj nu au fost semnalate incidente, potrivit reprezentanţilor IŞJ Gorj, iar numărul absenţilor nu a fost foarte mare.
Primele rezultate au fost afişate vineri, judeţul nostru clasându-se pe locul IV pe ţară în topul judeţelor cu cea mai mare pondere de medii peste 5. În cursul aceleiaşi zile, elevii nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune contestaţii. În Gorj, au fost depuse 370 de contestaţii, 249 la Limba şi literatura română şi 121 la Matematică. Rezultatele finale urmează a fi afişate astăzi.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here