Ancheta în cazul decesului minorului de 2 ani, continuă

474

IMG_2320O echipă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj anchetează moartea copilului de doi ani din Runcu. Rezultatul anchetei se va afla, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

La începutul acestei săptămâni, un minor în vârstă de doar doi ani şi-a pierdut viaţa în pârâul Bâltişoara, pe raza localităţii Runcu. Cazul a intrat în atenţia autorităţilor. În acest sens, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a început o anchetă. „S-a format o echipă şi a început o anchetă în cazul copilului de doi ani, mort la Runcu. Săptămâna viitoare, probabil, vom avea rezultatul anchetei sociale”, a precizat Ninela-Natalia Gruia, director adjunct în cadrul DGASPC Gorj.

După finalizarea anchetei se vor stabili şi măsurile ce se impun în acest caz. Trebuie precizat faptul că cea mai gravă sancţiune care se poate aplica părinţilor minorului decedat la Runcu este decăderea din drepturile părinteşti, în ceea ce priveşte celălalt copil al lor, fetiţa în vârstă de două luni de zile. De altfel, se pare că în momentul producerii tragediei, mama copilului era în casă cu fetiţa, lăsându-l pe băieţel nesupravegheat câteva clipe, timp suficient, însă, să se întâmple o nenorocire, ceea ce s-a şi petrecut, micuţul înecându-se în pârâul Bâltişoara.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua specialiştii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj în acest caz.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here