Anchetă împotriva fostului premier sârb

443
768Primul ministru sârb Mirko Cvetkovic a cerut administraţiei sale să deschidă o anchetă în legătură cu informaţiile potrivit cărora predecesorul său Vojislav Kostunica le-ar fi permis colaboratorilor lui să achiziţioneze apartamente din fondul de stat la preţuri inferioare celor de pe piaţă, relatează AFP şi APA. Potrivit unui comunicat difuzat miercuri, Cvetkovic a cerut „stabilirea tuturor circumstanţelor în care apartamentele au fost atribuite angajaţilor guvernului în perioadele precedente”, precum şi oprirea procedurilor de achiziţie aflate în curs.

Ancheta survine după ce cotidianul Blic a scris recent că guvernul Kostunica ar fi atribuit 288 apartamente din fondul de stat angajaţilor mai multor ministere, în marea lor majoritate membri ai Partidului Democrat al Serbiei /DSS/, condus de Kostunica.
Vojislav Kostunica, una din figurile principale ale opoziţiei sârbe care l-a înlăturat de la putere pe Slobodan Milosevic, a avut o orientare naţionalistă în mandatul său de prim-ministru (2004-2008).
La alegerile legislative din mai 2008, partidul său şi-a axat campania pe lupta împotriva independenţei Kosovo, dar a fost învins de coaliţia proeuropeană a preşedintelui Boris Tadic.
Marius Becherete

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here