Amical cu ultima echipă care a învins Bayern-ul

430

Pandurii începe seria jocurilor de verificare și o face cu un meci contra celor de la Karlsruher, echipă care vine din 2Bundesliga, dar a învins recent super echipa lui Guardiola.

Deși perioada acumulărilor nu s-a încheiat încă, Pandurii trece și la registrul tehnico-tactic, astăzi fiind programat primul joc amical pentru trupa lui Edi Iordănescu. Primul test este programat a începe la ora 17.30, ora României, pe Stadionul Los Barios, din apropiere de Marbella. Tehnicianul Pandurilor spune că va da ocazia tuturor jucătorilor să evolueze în aceste prime două amicale, cel de astăzi cu Karlsruher și cel de sâmbătă, cu Munchen 1860. Iordănescu spune că este posibil ca jucătorii care vor fi trimiși la națională să evolueze mai mult, asta pentru că ei vor lipsi de la ultimele două partide de verificare din Spania: “În principiu am să le dau minute la majoritatea jucătorilor. Toți sau aproape toți vor avea minute pentru că este primul joc amical și nu pot să le dau un volum mare de joc. Vor avea 45 de minute, unii 60 de minute, să vedem, poate celor care vor pleca la echipa națională le voi da puțin mai multe minute, cam asta este strategia. Mai avem antrenamente până atunci, să fie ei sănătoși și voi vedea pe cine mă pot baza și pe cine nu”, a declarat antrenorul Pandurilor. Acesta a mai spus și că există posibilitate ca unii dintre jucători să fie menajați, însă nu foarte mulți: “Au mai fost mici probleme, Hora a stat două zile pentru că a fost răcit și a avut frisoane, Vasco a ieșit și el ieri (n. red. – marți) din antrenament, Droppa și Mrzljak au mai ieșit din antrenament, au intrat apoi din nou, dar la ultimul au fost amândoi OK. S-ar putea să menajez 2-3 jucători, care mai au mici probleme, în rest le dau minute la toți”, a completat Edi Iordănescu.

Adversar puternic
Karlsruher vine din liga a doua germană, dar asta nu înseamnă că este o echipă oarecare. Nemții vin după un amical în care au reușit să învingă chiar campioana Germaniei, pe Bayern Munchen, într-un amical disputat la Karlsruher. “Dacă ne uităm la ultimul rezultat, că au bătut pe Bayern Munchen, știm că ne așteaptă un meci dificil, dar asta ne-am dorit. Ei sunt în competiție, au alt ritm față de noi, ei sunt mai odihniți în vreme ce noi suntem în plină perioadă de acumulări. Nu fac pregătirea în funcție de jocurile amicale, chiar dacă mă interesează foarte mult și exprimarea în jocurile amicale. Acum voi pune mai mult accentul pe atitudine, pe organizare”, a comentat Edi Iordănescu vis-a-vis de adversara pe care echipa sa o va întâlni în această seară. Antrenorul pandurilor spune că ține și la rezultat, chiar dacă nu acesta este scopul principal al amicalelor: “Îmi doresc și un rezultat bun pentru că așa sunt, preocupat să fim responsabili și să producem un joc bun și să nu avem rezultate contrar a ceea ce ne dorim. Trebuie să ne facem și pregătirea fizică în acest timp”. În lotul Pandurilor sunt și o serie de jucători de la echipa a doua, care, după cum spune Edi Iordănescu, vor avea ocazia să joace și ei în compania unor adversari valoroși, ceea ce le va ridica nivelul experienței: “Vom da minute și jucătorilor mai tineri, de la echipa a doua. Pentru ei va fi o experiență extraordinară, va fi un mare plus și dat fiind faptul că sunt printre jucătorii primei echipe, au schimbat mediul și e cu totul altceva. Îi vom vedea și în meciurile amicale și sperăm că vor fi lucruri bune și să nu avem accidentări pentru a nu pierde pregătirea”, a mai declarat antrenorul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here