Amenzi pentru gazdele din zonele turistice

388
unitate de cazareZece operatori economici care oferă servicii de cazare turistică, precum şi unităţile de alimentaţie publică aferente, au căzut în plasă comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj prin deficienţele găsite de oamenii legii la faţa locului.

Gazdele din localităţile Polovragi, Baia de Fier, Târgu-Jiu şi Tismana au fost nevoiţi să bage mâna în buzunare şi în profiturile scoase în urma vacanţei de Paşte, pentru a plăti amenzi. Un număr de 10 operatori au fost sancţionaţi, patru dintre ei cu avertismente, iar restul au plătit amenzi de 6.000 de lei. „La această categorie de operatori economici, deficienţele constatate au fost numeroase. Dintre acestea enumerăm neafişarea tarifelor în lei pe cameră, a clasificării unităţii pe o plachetă montată în exterior, a listelor cu serviciile gratuite oferite turiştilor pe perioada cazării, a orei de începere şi terminare a zilei de cazare, a brevetului de turism, precum şi a adresei şi numărului de telefon INFO CONSUMATOR”, a declarat şefa CJPC Gorj, Mihaela Răducan.
Serviciile din alimentaţie au lăsat de dorit
Dacă au fost găsite numeroase deficienţe în interiorul spaţiilor de cazare, comisarii gorjeni au verificat şi unităţile de alimentaţie publică din cadrul celor de cazare. „Nu mare ne-a fost mirarea să găsim nereguli şi în spaţiile unde operatorii turistici serveau masa celor cazaţi. Astfel,dotarea şi starea blocurilor alimentare controlate a lăsat de dorit, la fel ca şi saloanele de consumaţie. Acestora li s-au adăugat şi neexistenţa unor liste de meniu, a afişelor privind fumatul în locurile publice, dar şi nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor”, a precizat Răducan.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here