Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de inspectorii de muncă

336

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în numai o săptămână mai multe controale, aplicând sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 53.500 lei. Astfel, au fost efectuate 21 de controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale.

Reprezentanţii ITM Gorj au depistat 4 societăţi care utilizau munca la negru, având 9 persoane fără forme legale de muncă, din care două femei. Amenzile aplicate pentru depistarea muncii la negru au fost de 17.000 lei. Acestora li s-au adăugat şi cele aplicate, 12 la număr, în domeniul relaţiilor de muncă, totalul lor fiind de 45.500 lei.

De asemenea, s-au făcut 10 controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, fiind aplicate cinci sancţiuni în valoare de 8.000 lei. Totodată, pe parcursul săptămânii trecute s-au desfăşurat acţiuni de supraveghere a pieţelor, controale în domeniile silvicultură, construcţii, exploatarea forestieră şi prelucrare a lemnului, industrie şi comerţ, precum şi cercetări ale incidentelor sau accidentelor muncă uşoare.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here