Amenzi de aproape 4000 de lei, aplicate de jandarmi în cinci zile

451

Săptămâna trecută, jandarmii gorjeni au executat peste 100 de misiuni şi acţiuni, iar ca urmare a neregulilor constatate au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 4.000 de lei.

În perioada 23-27 noiembrie, jandarmii gorjeni au acţionat zilnic la nivelul judeţului Gorj, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, executând misiuni specifice pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi constatării faptelor de natură contravenţională sau penală. „În această perioadă au fost executate un număr de 73 misiuni de menţinere a ordinii publice şi 3 misiuni de asigurare la manifestări sportive. Totodată, au fost executate un număr de 22 acţiuni în cooperare cu alte instituţii pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, controale comune de prevenire a situaţiilor de urgenţă, a faptelor ilicite la regimul exploataţiilor forestiere, acţiuni de control pentru combaterea evaziunii fiscale, etc. Au mai fost executate şi un număr de 29 de acţiuni pentru punerea în executare a mandatelor de aducere emise de organele judiciare.
Rezultatele obţinute de către jandarmii gorjeni pe timpul îndeplinirii misiunilor au constat în aplicarea a 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3900 de lei, constatarea independentă a unei infracţiuni şi a unei infracţiuni constatate în comun cu poliţia”, a precizat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj. La nivel naţional, în aceeaşi perioadă, 4000 de jandarmi au acţionat zilnic pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, însumând peste 8500 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice. Jandarmii au intervenit în peste 386 situaţii pentru aplanarea unor stări conflictuale şi au aplicat 1472 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 342632 de lei.
În acest interval, efectivele Jandarmeriei Române au constatat 265 de infracţiuni şi au reţinut 259 de autori, dintre care un urmărit naţional.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here