Amenzi de 1.800 de lei pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare

303

dsv facuta de mineÎn urma a 70 de controale desfăşurate în prima săptămână a noului an de către reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj,

aceştia au aplicat sancţiuni în valoare de 1.800 de lei pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare, dar şi pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare. Amenzile au fost aplicate în municipiile Târgu-Jiu şi Motru, la două unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare şi un depozit alimentar. La acestea, inspectorii au constatat abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare.

Totdată, au mai fost efectuate verificări în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din localităţile Târgu-Jiu, Rovinari, Motru, Bumbeşti-Jiu, Bâlteni, Ţînţăreni. Acestea au fost efectuate în unităţi de fabricare a pâinii, prăjiturilor şi produselor proaspete de patiserie; depozite alimentare; pieţe agroalimentare; market-uri şi hipermarket-uri; unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare. De asemenea, vizate au fost ca în fiecare săptămână şi câteva unităţi de învăţământ de pe raza judeţului nostru, pentru verificarea respectării cerinţelor de igienă la distribuirea gratuită a produselor de panificaţie şi lactate, prin programul guvernamental „Laptele şi cornul”.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here