Amendă record! Sancţionat cu 60.000 de lei pentru construirea unui cavou

1341

Un bărbat din comuna Săuleşti a fost amendat săptămâna trecută cu 60.000 de lei, după ce a fost depistat folosind trei persoane fără forme legale de angajare la construirea unui cavou în cimitirul din satul Bibeşti. Controlul a fost efectuat de către inspectorii de muncă cu atribuţii de control în relaţiile de muncă la solicitarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
“Cinci angajatori au fost sancţionaţi pentru că utilizau în activitate , în total, opt persoane cu care nu încheiaseră în prealabil un contract individual de muncă, amenzile aplicate ridicându-se la 160.000 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
De asemenea, o societate care efectuează lucrări de canalizare pe Calea Bucureşti din municipiul Târgu-Jiu a fost amendată cu 5.000 de lei de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniu. Amenzile totale aplicate, în perioada 29–31 mai 2018, de către compartimentul amintit, însumează 8.000 de lei.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here