Amânare în procesul dintre Prefectura Gorj şi CL Bîlteni

610

Săptămâna trecută, la Tribunalul Gorj s-a judecat primul termen al procesului dintre Prefectura Gorj şi Consiliul Local Bîlteni, acţiune intentată pentru anularea unei hotărâri prin care salariaţii Primăriei Bîlteni s-au ales la finele lunii aprilie 2016 cu prime generoase.

Instituţia Prefectului – Judeţul Gorj a atacat în instanţă o hotărâre de Consiliu Local emisă de consilierii comunei Bîlteni prin care cu ocazia Sărbătorilor Pascale din acest an s-au acordat prime salariaţilor Primăriei Bîlteni. Dosarul de anulare a actului administrativ în Contencios-Administrativ a fost pus pe rolul Tribunalului Gorj la data de 2 iunie. După prima înfăţişare ce a avut loc în cursul săptămânii trecute, magistraţii Tribunalului Gorj au acordat un nou termen de judecată, deoarece una dintre părţile implicate în proces a solicitat amânarea. “Soluţia pe scurt: admite cererea de amânare, se emite adresă la pârât”, se arată la încheierea primei înfăţişări dintre Instituţia Prefectului Gorj şi Consiliul Local Bîlteni.
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 25 octombrie, de la ora 09:00. Dacă actul va fi considerat ilegal de către magistraţii Tribunalului Gorj, salariaţii Primăriei Bîlteni vor restitui sumele încasate drept prime de Paşte. Este vorba de o sumă totală de 52.500 de lei, aprobată de către Consiliul Local Bîlteni, bani care au ajuns practic pe mesele de Paşte ale celor 25 de angajaţi ai Primăriei Bîlteni şi a altor 15 salariaţi de la Serviciul Public de Gospodărire Comunală Locală Bîlteni, sub formă de alimente. Prin hotărârea aprobată în aprilie de Consiliul Local Bîlteni, cu doar un singur vot “împotrivă”, salariaţii primăriei au primit bonusuri de câte 1.500 de lei fiecare, iar cei de la Serviciul Public câte 1.000 de lei/angajat.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here