Alunele reduc tensiunea arterială

677
aluneAlunele şi nucile reduc riscul apariţiei bolilor de inimă, susţin cercetătorii spanioli. Aceştia menţionează că uleiul acestor fructe este mult mai benefic pentru organism, chiar mai bun decât cel al măslinelor mediteraneene.

„Lucrul cel mai surprinzător pe care l-am constatat a fost că aceste fructe conţin substanţe benefice pentru metabolismul nostru, iar uleiul acestora nu duce în nici un caz la luarea în greutate, pentru că atât nucile cât şi alunele conţin foarte puţine kilocalorii”, spune dr. JoAnn Manson, coordonator al studiului. Totodată, oamenii de ştiinţă menţionează că aceste fructe sunt un bun remediu împotriva colesterolului, dar şi pentru tensiunea arterială. Coordonatorul studiului precizează că, adăugând aceste alimente în dieta noastră, putem scăpa de kilogramele în plus fără a ne afecta sănătatea.

„Aceste fructe au un efect bun asupra metabolismului fiecărui individ, pentru că din acestea ne putem extrage substanţe importante pentru sănătate. Nucile şi alunele sunt bogate în substanţe anti-inflamatoare, antioxidanţi, dar şi vitamina E”, afirmă dr. Jordi Salas-Salvador, de la Universitatea Rovira, din Spania. Acest studiu a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 1.000 de persoane, cărora li s-au făcut diferite analize, printre care şi măsurarea tensiunii arteriale şi măsurarea colesterolului. Atât înainte cât şi după ce au consumat aceste fructe, rezultatele au arătat că nivelul colesterolului scăzuse, iar cel al tensiunii arteriale era unul normal.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here