Alţi 11 patroni gorjeni, cercetaţi penal pentru evaziune fiscală

393

Alţi unsprezece administratori de societăţi comerciale din mai multe comune gorjene s-au ales cu dosare penale din cauza faptului că nu au virat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, mai vechi de 30 de zile de la scadenţă  datorate bugetului de stat. Toţi cei unsprezece patroni sunt acum cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În cursul zilei de 21 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu au acţionat pe raza de competenţă pentru sancţionarea faptelor de evaziune fiscală. În urma controalelor efectuate, oamenii legii au întocmit dosare penale pe numele a zece patroni, suspectaţi de evaziune fiscală. „Au fost depistaţi alţi zece administratori de societăţi comerciale  din comunele Turcineşti, Schela, Bălăneşti şi Muşeteşti care în cursul anului 2013 nu au virat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, mai vechi de 30 de zile de la scadenţă  datorate bugetului de stat, în cuantum de peste 34.000 lei”, a anunţat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Pe numele celor zece administratori poliţiştii au constituit dosare penale, ei fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Dosar penal şi pentru un patron din Băleşti
Tot în cursul zilei de 21 ianuarie, poliţiştii din Teleşti au mai întocmit un dosar penal pentru evaziune fiscală pe numele patronului unei societăţi comerciale din Băleşti. „La ora 13:30, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Teleşti au desfăşurat un control la o societate comercială din comuna Băleşti, constatând că B.V., de 39 ani, administratorul societăţii, nu a virat la bugetul consolidat al statului, în termen de 30 zile, suma de 23.729 lei, reprezentând impozit cu reţinere la sursă pentru cei patru angajaţi ai săi. În  cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
 R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here